Art 5

Páginas: 2 (278 palabras) Publicado: 22 de octubre de 2012
Ningú serà sotmès a tortures ni a penes o tractes cruels, inhumans o degradants.
¿Què s'entén per tortura? La Convenció contra la Tortura i Altres Tractes o Penes Inhumanes iDegradants, entén per tortura:
‘tot acte pel qual s'infligeixin intencionadament a una persona dolors o sofriments greus, ja siguin físics o mentals, amb la finalitat d'obtenir d'ella od'un tercer informació o una confessió, de castigar-la per un acte que hagi comès, o se sospiti que ha comès, o d'intimidar o coaccionar a aquesta persona o a unes altres, o perqualsevol raó basada en qualsevol tipus de discriminació, quan dits dolors o sofriments siguin infligits per un funcionari públic o altra persona en l'exercici de funcions públiques, ainstigació seva, o amb el seu consentiment o aquiescència. No es consideraran tortures els dolors o sofriments que siguin conseqüència únicament de sancions legítimes, o que siguininherents o incidentals a aquestes’.
Podeu consultar la informació sobre els països que han ratificat aquesta Convenció (i les reserves que han posat) i els quals no l'han ratificat.¿Què és un tracte cruel, inhumà o degradant? Segons Leah Levin no existeix encara una definició d'aquesta expressió. Diferents organitzacions inclouen sota aquest paraiguaexplicatiu accions com: experiments biomèdics amb presos, mutilació genital i castració, reducció del règim alimentari, tancament en cel•les solitàries, utilització d'instruments que causindolor, etc.
Malgrat l'existència d'instruments internacionals, cal destacar que es continuen registrant casos de tortura, en moltes ocasions portats a terme per les mateixes forcespolicials o de seguretat de l'estat. En alguns casos, tal com recull Amnistia Internacional, les tortures es produeixen per membres individuals. Així es reflecteix en el següent text:
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • art 5° Constitucional
  • Garantias Individuales Art. 5
  • Art Culo 5
  • ART TRAD 5
  • analisis art 5 cofj
  • art 5 cnstitucional
  • Art. 5 y 123 constitucionales
  • ANALISIS ART 5 CONTITUCIONAL

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS