ART GREC

Páginas: 3 (632 palabras) Publicado: 30 de octubre de 2013
Art grec - època clàssica
Desenvolupament de la democràcia com a sistema d'equilibri social i polític entre les diferents classes socials i entre els valors individuals i col·lectius.
Els segles Vi IV a. C. és una de les èpoques de la història de l'art en què maduren les més importants i fecundes formes naturalistes.
En el classicisme del segle V la tendència al naturalisme és quasi tanforta com el desig de mesura i ordre, és a dir, d'idealització.
Aquest antagonisme entre principis formals artístics, naturalisme/idealisme, es correspon a les tensions socials i polítiques que endemocràcia s'originen entre valors individuals i valors col·lectius.
Tota la història del classicisme es desenvolupa amb el predomini d'una de les dues tendències: naturalisme i idealització, encara quesempre enllaçats d'una manera inseparable.
Després dels dinàmics començaments del segle amb Miró (Discòbol), s'arriba a la formula de síntesi de Policlet (Dorífor, Diadúmen) i dels relleus del Partenó(Banquet dels Déus) i a mesura que s'arriba a la fi els elements individualistes van guanyant en importància cada vegada més gran durant el segle IV amb Praxíteles ( Hermes ) i Lisip (Apoxiomenos).Aquest gust per un naturalisme cada vegada més individualitzat es correspon a la idea social i filosòfica de l'home com a mesura de totes les coses.



Art grec - època hel·lenística
Unió de Grèciasota Alexandre el Gran ( segle III a. C. )
Després de les conquestes d’Alexandre el centre de gravetat es trasllada de Grècia a Orient
Influències mútues entre les cultures orientals i grega
Elgust de l’època porta a l’acceptació de tots els estímuls i a la comprensió dels diferents ideals del passat que porten a un col·leccionisme precursor dels nostres museus, i al desenvolupament simultanide diferents estils i formes (Dinamisme i dramatisme: "Laocoont i els seus fills", "El gal moribund"), (Equilibri i sensualitat: "Venus de Melos") que reflecteixen una amplitud i una varietat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Art grec
  • Art Grec
  • Art grec
  • Art Grec
  • Art grec
  • ART GREC
  • caracteristicas generals art grec
  • ART GREC

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS