Art grec

Páginas: 6 (1489 palabras) Publicado: 22 de noviembre de 2011
Art Grec (Característiques generals)
2 years ago

Email
Favorite
Download
Embed

« ‹ › »
/30
×
0 comments

4 Favorites

jcalatayudjcalatayud 1 year ago
orapsodosRapsodos at Rapsodos, 1 year ago
SitadolcevitaSitadolcevita at Sitadolcevita, 1 year ago
albaagalbaag 2 years ago

Art Grec (Característiques generals) - Presentation TranscriptL’art clàssic: Grècia Urbanisme i arquitectura Escultura
Mapa de la civilització hel·lènica Marc geogràfic i cultural; península de l’Àtica (Atenes), la península del Peloponès (Corint i Esparta), la costa occidental d’Àsia Menor (Milet) i les illes del mar Egeu. També els territoris mediterranis colonitzats pels grecs: Sud d’Itàlia i Sicília (Magna Grècia), i el litoral mediterrani de lesactuals França (Massàlia) i Catalunya (Empúries).
Després de l’art de les civilitzacions cretenca i mecènica, l’art grec es divideix en tres etapes: Arcaica Clàssica Hel·lenística (S.VII-475 aC) (475-323 aC) (323-31 a C) Es fixen els estils Entre la fi de les Grècia exporta el seu arquitectònics i guerres mèdiques i la art als regnes s’inicia l’evolució mort d’Alexandre. orientals formatsartística grega. Moment de màxima després de la mort esplendor artística d’Alexandre i fins que grega. és conquerida per Roma. Tota la cultura i art d’occident han estat marcats pel llegat clàssic, que és la base més sòlida de la civilització occidental. Conceptes com home, natura, raó, harmonia i bellesa, pilars de l’art grec, han estat presents en l’evolució de l’art europeu al llarg de tota lahistòria. Síntesi de les característiques de l’art grec és la frase de Protàgores: “L’home és la mesura de totes les coses”.
Urbanisme: La construcció de la democràcia Tres factors van condicionant l’urbanisme grec: e) Caràcter independent de les polis f) La topografia muntanyosa del terreny g) La introducció de la democràcia a Atenes Acròpolis: zona alta i fortificada. Contenia edificis sagrats.Àgora o plaça pública: celebracions, assemblees públiques, transaccions mercantils o administració de justícia.
Hipòdam de Milet projectà la reconstrucció de la seva ciutat el 475 aC. La ciutat tenia un traçat ortogonal de carrers rectilinis que es creuaven en angles rectes. Es volia integrar política, urbanisme i geometria en una societat igualitària. Va servir de model a ciutats posteriors.Aquest espai al servei del ciutadà tenia en compte l’escala, les dimensions, la perspectiva, la funcionalitat dels edificis i la seva relació amb l’espai que els envoltava. Tot plegat significa que l’urbanisme va néixer a la Grècia clàssica.
Característiques de l’arquitectura grega: • Arquitravada: estructura dels edificis basada només en línies horitzontals i verticals. • Cerca l’harmoniavisual. • Feta a mesura de l’ésser humà. Rebutja la monumentalitat. • Dóna forma artística a l’exterior dels edificis i els classifica en ordres. • Materials més usats són pedra i marbre. • Tipologia: temples, teatres, àgores, gimnasos i estadis L’ordre arquitectònic sorgeix de la necessitat de fixar una relació entre cada una de les parts de l’edifici. En l’època clàssica grega l’ordre fixava larelació entre l’element que sustenta, la columna, i el sustentat, la llinda o arquitrau.
Frontó Entaulament Element triangular a la part alta Part superior d'una construcció del temple que consta de tres elements: cornisa, fris i arquitrau. Columna Element arquitectònic de suport, generalment de secció circular. Consta de tres elements: base (menys el dòric), fust i capitell Base Elementesglaonat que eleva el temple del terra Documental
Ordres arquitectònics: Dòric, Jònic i Corinti frontó entaulament columna estilòbat estereòbat
Parts de l’ordre dòric timpà frontó cornisa fris (tríglif i entaulament mètopes) arquitrau capitell fust columna estries d’aresta viva estilobat estereobat
Els tres ordres grecs Documental
Arquitectura religiosa El temple servia per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Art grec
  • ART GREC
  • Art Grec
  • Art Grec
  • Art grec
  • ART GREC
  • caracteristicas generals art grec
  • ART GREC

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS