arte digital

Páginas: 12 (2763 palabras) Publicado: 3 de junio de 2013
Art digital
Art digital i els seus variants
Índex
1. Art del nous mitjans.
2. Art digital.
2.1. Speed painting.
3.  Fotografia i imatge digital.
4. Avantatges.
5. Desavantatges.
6. Tipus de càmeres.
6.1. Càmeres digitals compactes.
6.2. Càmeres compactes avançades.
6.3. càmeres rèflex digital.
6.3.1. Història.
7. Escultura digital.
8. Disseny assistit per ordinador.
8.1. Elementsdel sistemes CAD.
9. Interactivitat.
10. Net Art.
11. Art generatiu.
12. Artistes.
Art dels nous mitjans
Art dels nous mitjans (en anglès new media art) fa referència a l'art creat a partir de les noves tecnologies. Sovint s'utilitzen indistintament com a sinònims de l'art dels nous mitjans categoritzacions precedents com a art digital, art electrònic, art multimèdia i art interactiu. Amb"art dels nous mitjans" ens referim a obres que se serveixen de les tecnologies dels mitjans de comunicació emergents i exploren les possibilitats culturals, polítiques i estètiques dels mateixos. Abasta un conjunt bastant ampli de manifestacions artístiques: videoart, art de transmissió, instal · lacions multimèdia, art interactiu, net.art, fotomuntatge digital, realitat virtual,mediaperformances, cinema expandit, experimental, intel · ligència artificial i telepresència, entre altres, és a dir, aquelles que utilitzen el suport audiovisual electrònic o digital en el procés de producció o exhibició. Internet és un recurs clau per als artistes d'aquest corrent, així com el vídeo i els jocs d'ordinador, les càmeres de seguretat, la telefonia sense fils, els miniordinadors portàtils i elssistemes de navegació GPS. Els autors, en emprar aquestes tecnologies amb una intenció crítica o experimental, les redefineixen com mitjans artístics.

art digital

Sent l'art digital producte de la tecnologia informàtica, es dóna la temptació de distingir l'art tradicional del digital assenyalant que aquest és tecnològic, i la resta no. La tecnologia consisteix bàsicament en un instrument oprocediment que possibilita una creació, i en aquest sentit no hi ha diferència entre un pinzell i una paleta gràfica, però és comú trobar classificacions d'art digital basades en el suport usat: net.art, CD-Rom -art, videoart, instal · lacions interactives i els seus híbrids, que solen etiquetar com «art multimèdia»
La fotografia va separar el moment de la captació o construcció de la imatge delprocés de manipulació o transformació dels elements materials de l'obra, procés accentuat posteriorment amb l'aparició del cinema, que incorporava una nova dimensió espai-temporal intangible, que ja no es troba en el suport material (la pel · lícula impressionada) sinó en el moment de la projecció. La televisió va poder posteriorment prescindir fins i tot d'aquest suport material i el procés vaculminar, provisionalment, en les tècniques de simulació i representació digital. Tanmateix, la creació d'imatges de síntesi segueix el procés creatiu de qualsevol art plàstica, en crear imatges a partir de models que sorgeixen de la imaginació dels seus creadors.


Speed ​​painting

Speed ​​painting en l'art digital s'anomena a l'acció de crear en una interacció directa amb el programari ques'aplica a un suport virtual (en el cas de pintura seria llenç o una imatge), minorant temps directes en una intervenció de manera digital, és a dir, s'afanya els processos que per relació entenem en el terme de la pintura tradicional, així com el dibuix i altres arts en què l'ordinador minora els temps de creació i desenvolupament gràcies a un procés digital.




Fotografia i imatge digital
Lafotografia digital consisteix en l'obtenció d'imatges mitjançant una càmera fosca, de forma semblant a la Fotografia química. No obstant això, així com en aquesta última les imatges queden gravades sobre una pel · lícula fotosensible i es revelen posteriorment mitjançant un procés químic, en la fotografia digital les imatges són capturades per un sensor electrònic que disposa de múltiples...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Arte Digital
  • Arte digital
  • Arte digital
  • Arte digital
  • Arte digital
  • Arte Digital
  • Arte digital
  • Arte digital

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS