Arte

Páginas: 2 (415 palabras) Publicado: 19 de marzo de 2011
A. FORMAL

ELEMENTS PLÀSTIC.
En aquesta obra es creu que l’absència de color està relacionada amb el fet de que Picasso s’assabentés de la matança pels diaris, recopilant així l’horror il’expressa am tonalitats negres i grisos combinats amb blancs.
Picasso utilitza molts recursos expressius com la deformació dels cossos i les cares, i el repartiment desigual de la llum, que il·lumina lesfigures que es volen representar, al mateix temps banyant en ombres el seu entorn.
Tot el quadre es clar i ha desaparegut el volum. Tant el relleu com el color el relleu representen la vida.COMPOSICIO
Picasso va estructura el quadre segons una estudiada composició, amb simetria i perspectiva.
La simetria apareix a l’eix de la paret blanca situada al mig del quadre i als pilars verticals querepresenten, per la banda esquerra el toro i per la dreta la dona que alça els braços.
La composició esta distribuïda com un tríptic: al panell central el cavall i la dona que porta la làmpada, aldret, l’incendií i la dona que crida, a l’esquerra, el brau i la dona amb el nen mort als braços.
Picasso va recorre a les troballes del cubisme però elaborar aquesta escena, organitzada entriangles. El mes evident es el central, que te com vèrtex el quinqué i queda delimitat, a l’esquerra per una línia diagonal, i a la dreta per diversos elements solt com la cua del cavall i les seves dents.la base es ocupada per el guerrer caigut.
En quant a la perspectiva en un primer pla veiem el guerrer caigut i desprès la resta de figures, que es situen a diverses distancies.
A aquesta obra hi haun ritme creixent.

ESTIL
El Guernica marca dins de l’obra de maduració de Picasso, al Guernica dona una volta mes cubista per parlar a l’espectador de manera més planera i directa.INNTERPRETACIÓ

CONTINGUT I SIGNIFICACIO
L’artista pinta aquest quadre en un mes i mig i sota l’impacte que li produí el bombardeig de la ciutat basca de Guernica.
El quadre esta concebut per ser llegit...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • arte por arte
  • DE TU ARTE A MI ARTE
  • arte o no arte
  • Arte
  • Arte
  • Arte
  • Arte
  • Arte

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS