Arte

Páginas: 2 (414 palabras) Publicado: 20 de noviembre de 2012
Història de l’art.
Discòbol
Fitxa Tècnica:
Títol: Discòbol.
Autor: Miró ( actiu entre 480-440 a.C.)
Cronologia: 460 a.C.
Tipologia: Escultura exempta.
Materials: Original de bronze; còpiaromana de marbre.
Mides: 1,55 m (alt)
Estil: Grec clàssic.
Tema: ideal anatòmic atlètic.
Localització: Museo Nazionale Romano ( Roma).
BIOGRAFIA DE L’AUTOR
Miró visqué a l’època de màxim esplendord’Atenes. Va treballar en la decoració de l’Acròpolis, en l’època de una gran producció d’escultures on els protagonistes eren els guanyadors del jocs atlètics. Aquestes eren idealitzades, volienrepresentar a l’home perfecte.
Miró va tenir molta varietat d’obres, que es caracteritzaven per la seva reproducció de la realitat, l’abandó de la simetria, el naturalisme, l’equilibri de lesproporcions, i el dinamisme.
DESCRIPCIÓ FORMAL
La obra representa a un atleta en el seu moment de màxima tensió del cos previ al llançament del disc, la captació d’un instant determinat. El Discòbol es unaobra que esta feta únicament per a ser vista des d’un sol pla , el frontal. És més important la impressió del moviment que la postura d’un atleta en si. Aquest moviment s’aconsegueix mitjançant lacomplexa postura del personatge. Aquesta postura està composta de triangles i corbes que accentuen la sensació del moviment.
El disc del Discòbol és un clar punt d’equilibri i reforç, perquè la figura nocaigui cap a endavant, una manera de mantenir tota la força del moviment sense haver de modificar la postura del cos. Hi ha molta inexpressivitat al somriure arcaic i a la cara.
La línia dels braçosformen un arc i el cos des de el cap fins als peus formen una “s”. No hi ha contrapposto, sino que hi ha un altre element que suporta el pes del atleta, que es aquest que s’observa darrere de lescames.
TEMÀTICA
El Discòbol és un jove atleta en la seva plenitud física, que en aquella època suposava un ideal atlètic. Està representat el moment on el personatge fa el llançament del disc,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • arte por arte
  • DE TU ARTE A MI ARTE
  • arte o no arte
  • Arte
  • Arte
  • Arte
  • Arte
  • Arte

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS