artefactos

Páginas: 3 (656 palabras) Publicado: 1 de mayo de 2013
Ressonància magnètica.

En aquesta part del treball començarem fent una petita pinzellada dels fets històrics més importants, que han fet evolucionar la Ressonància Magnètica com la provadiagnòstica que tots nosaltres coneixem. Seguidament explicarem en que consisteix la Ressonància Magnètica, quin és el seu funcionament. També analitzarem les diferents proves més usades, comentant elposicionament del pacient, el posicionament de l'aparell, quin tipus de bobina utilitzarem en cada cas, les casateristiques tècniques que s'utilitzen i els artefactes que podrien interferir negativament ala imatge final, anul•lant la seva funcionalitat diagnòstica tant siguin d'origen físic, com provocades per el propi pacient; tot aixó reforçat amb un gran nombre d'imatges que ens ajudaran a fer-homés entenedor.


Història de la Ressonància Magnètica
Tot va començar amb el descobriment de Felix Blach y Edward Purcell l'any 1946 de la ressonància magnètica i la primera aplicació que va sercom espectrosciopia per analitzar molècules. En anys posteriors aquest dos investigadors va rebre el Premi Nobel de física.
L'any 1972 Paul Lauterbor va acoseguir la primera imatge mitjançant laressonància d'un tub d'aigua.
Posteriorment Danadian va obtenir el primer tomògraf que utilitzava aquesta metodologia i seguidament Peter Mansfield va descobrir el EPI (secuencia eco-planar) a lesacaballes del 1977.
Finalment després de millores, el primer aparell de RM com el coneixem actualment, es va posar en funcionament en l'hospital de Hammesmith de Londres l'any 1981 i el primer en equipfuncional i diagnòstic que va arribar al nostre país va ser a la ciutat de Barclona l'any 1982 al CMRM i a partir d'aquest moment la ressonància magnetica aplicada ens ambients sanitaris ha anatimplantan-se i prenent força arreu del món.


En que consisteix la ressonància magnètica i quin és el seu funcionament.
la Ressonància Magnèica a grans trets, consisteix en enviar impulsos de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Artefacta
  • artefactos
  • artefacto
  • artefactos
  • ARTEFACTA
  • Artefactos
  • artefactos
  • Artefactos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS