Arts And Craft

Páginas: 2 (348 palabras) Publicado: 15 de enero de 2013
El moviment Arts and Crafts (Arts i Oficis) neix a Anglaterra a mitjans del s.XIX, i es desenvolupa allà mateix, a més de a Estats Units i en segon pla a Canadà i Australia.
William Morris ésconsiderat el fundador del moviment, seguint les idees de Ruskin, escriptor britànic i catòlic que va influir en personatges com Ganhdi.
El moviment es crea en plena època Victoriana, una etapa en la quela industrialització prenia un gran paper sobretot a la Gran Bretanya, i el moviment artístic principal era l’Eclecticisme.
Morris i les Arts and Crafts, s’oposaven a tots dos principis, en primerlloc i més important, està completament en contra de la industrialització, defensa el paper de l’artesà, de la producció única i no en serie, segons ells, els productes que s’han confeccionat en serie,per molta gent i diverses màquines “no tenen ànima”. Això no significa que s’oposin a l’industrialització, sinó que la utilitzen al servei de l’artesà i de l’home, però no per sobre d’aquests.Proposen el retorn d’aspectes de l’edat medieval, donant importància a la relació entre l’artesà i l’art, defensant els bons acabats i a bona feina per sobre de la gran producció.
Proposen tambél’arquitectura com a centre de l’art, per sobre de la pintura i de l’escultura, aquesta idea no triomfa en el moment però és represa més tard pel racionalisme al s.XX.
També s’oposen a l’eclecticisme, unmoviment artístic que es dedica fonamentalment a prendre certs aspectes d’altres estils i barrejar-los creant així un nou moviment, que te com a principi fonemental el fet de no tenir particularitatspròpies, sinó que és creat a partir de varies influències.
El moviment de les Arts and Craft, influenciarà a futurs moviments del disseny, coetànis entre elles però que prenen un nom a cada lloc, i apareixensegons l’ubicació alguns aspectes especials. Moviments com el Modernisme Català, l’Art Noveau de Bèlgica i França, el Modern Styl dels països anglosaxons, la Sezession a Àustria concretament...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • arts and craft
  • Arts and craft influencia en modernismo
  • Art and craft
  • Art And Craft
  • Arts and crafts
  • ARTS AND CRAFTS
  • Arts and crafts
  • arts and crafts

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS