Asereje

Páginas: 4 (941 palabras) Publicado: 12 de febrero de 2013
1) Explica les lleis (divina i humana) en què s'empara Antígona per enterrar Polinices. Acaba l'argumentació amb una citació de l'obra i comenta-la. [Escriu un text coherent, ordenat i amb unallengua estàndard-culta.]
Cal respondre les dues preguntes:
1) Les lleis divines; 2) Les lleis humanes; 3) La citació comentada.
(Argumentar implica exposar una tesi, és a dir fer una afirmació, isostenir-la –justificar-la-- amb raonaments literaris en el context en què ens movem).

Llargada: entre 30 i 35 línies.

ANTÍGONA: “Vinc a enterrar un cos, el del meu germà Polinices, que hauriend’haver honorat i incinerat segons els nostres antics preceptes.” 
En aquest fragment apareix el tema de la pietat i el de la confrontació entre llei divina i llei humana. Antígona encarna l’únic personatgedotat de pietat en l’obra, tant la clàssica com la d’Espriu. Ella es deixa guiar pels dictats de la moral natural, la més humana de totes les lleis. Per tant, lluny de complir l’ordre de Creont,enterra el seu germà Polinices, tal com entén que ho ha de fer. 
Antígona es deixa portar pels sentiments? Potser sí, però també es deixa portar per la llei humana i moral tot i que això la condueixi,inexorablement, a la seva mort. Ella és contrària a la llei imposada pels homes, imposada sense cap raó aparent; la llei o moral natural és aquella que hauria de passar per damunt totes les altresnormes i decrets.
Antígona i Creont són garants i representen la dicotomia entre dues lleis: l’esfera divina, dels déus, de les lleis no escrites, de la moral i de l'honor; i l’esfera humana amb les lleisimposades pels humans que, si són injustes com en el cas d’Antígona, poden provocar un conflicte moral que podria desembocar en un càstig diví.
“...el qui ajusta les lleis de la terra amb lajusticia dels déus lligada amb juraments, serà encimbellat en el punt més alt de la seva pàtria. En canvi, restarà sense pàtria el dia en què, per la seva audàcia, es contaminarà amb fets no justos.”
I...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • asereje
  • asereje
  • Asereje
  • asereje
  • Asereje
  • Asereje
  • asereje
  • Aserejé dejá

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS