Assaig sobre l'enteniment humà-Locke

Páginas: 10 (2341 palabras) Publicado: 1 de mayo de 2013



John Locke












Nom: Eva Cazorla
NIUB: 16109225
Traball de Problemas filosòfics I
Data límit: 15 de Novembre del 2011







ÍNDEX
Pàg/s
1.Introducció .......................................................................................................2.John Locke ......................................................................................................
3.Conclusió .........................................................................................................
4.Bibliografia .......................................................................................................1.INTRODUCCIÓ
John Locke és un filòsof anglès que representa una de les corrents filosòfiques anomenada empirisme.L'empirisme és aquella forma d'entendre la realitat a través de l'experència dels sentits i la percepció sensorial.És una teoria filosòfica que s'oposa totalment al racionalisme,corrent que suprema la raó sobre qualsevol cosa. Aquesta oposició és realment important peral desenvolupament d'aquest treball ja que Locke,com a bon representant de la sensibilitat,farà una crítica a Descartes,un dels representants més rellevants de la racionalitat.
En aquest treball parlaré del problema Sensibilitat- Racionalitat.Per fer-ho m'ajudaré d'un autor empirista,Locke.
L'estructura d'aquest treball és molt simple ja que consta d'un índex, una introducció, el desenvolupamentdel propi tema, conlcusions i una bibliografia.
Per al desenvolupament del tema el dividirem en diferents punts com seran la crítica a l'innatisme,l'origen i la classificació d'aquestes idees,l'idea de substància i les idees de relacions.
Locke té altres àmbits en la seva filosofia com la política però aqui només ens centrarem en l'ambit del coneixement,sensible per a ell,racional per altres comDescartes,Plató entre altres.

















2.JOHN LOCKE
En l'època en la que Locke va estudiar, a Oxford podria haverse influenciat per la filosofia escolàstica,però va ser tot el contrari,es va deixar emportar més per la filosofia anti-aristotelica i l'empirisme de Bacon.
Locke sobre el tema Sensibilitat-Racionalitat es decanta per la sensibilitat.
Sabem que Locke ésempirista gràcies al seu llibre ''Assaig sobre l'enteniment humà'' on afirma entre altres puntualitzacions que ''L'experència és la font i el límit dels nostres coneixements''. Locke creu necessari, i que és el que primer s'ha de fer, l'anàlisis del coneixement per poder posar les bases del que pot ser vertader i desfer-nos dels diàlegs escolàstics de l'època aristotèlica que no arribaven a res.Enaquest sentit Locke té molta raó,els discursos escolàstics donaven voltes sobre un tema i no n'extreien res,ni el significat ni la seva verosimilitud,per exemple el diàleg entre Menó i Sòcrates en que es buscava la definició de virtud,que era virtud,si es podia conèixer,mai arribaven a cap conclusió concreta,per això Locke primer posa les bases del coneixement,quin és el seu origen i quineslimitacions té i a partir d'aquí podrem conèixer la veritat.Per explicar això anteriorment dit escriu un llibre anomenat ''Assaig sobre l'enteniment humà'' mencionat amb anterioritat i que està compost de 4 llibres :

1.No existeixen principis ni ideeas innates
En aquest llibre ,com sembla obvi,deixa clar que no existeix cap tipus d'idea que sigui innata si no que tota idea procedeix de l'experència.Éscuriòs veure com un filòsof ''ataca'' tan directament a un altre filòsof des de el primer llibre que escriu, des de les primeres paraules del llibre,ja en el títol fa una crítica a les idees innates de Descartes.
2.Sobre les idees
Aquí estudia l'origen de les idees.Locke no només critica les idees innates de Descartes i ja està,no.Ell critica la seva teoria i la de qualsevol racionalista i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • assaig sobre l'enteniment humà: J.Locke
  • “ASSAIG SOBRE L'ENTENIMENT HUMÀ”. JOHN LOCKE
  • Qüestionari Locke: Assaig sobre el govern civil
  • Locke Y Hume Sobre La Mente
  • Ensayo sobre teorias del conocimiento de Locke, hume, kant, y hegel
  • CUÁLES FUERON LOS PRINCIPALES PLANTEAMIENTOS DE DESCARTES LOCKE HUME HARTLEY REID Y KANT SOBRE PSICOLOGÍA
  • comparación descartes con locke y hume
  • Descartes, hume y locke

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS