Audiovisual

Páginas: 5 (1206 palabras) Publicado: 7 de noviembre de 2012
ESTUDI DEL LLENGUATGE DEL COS

La majoria de vegades, el llenguatge del cos, és més important que les paraules que arriben a la resta de persones. És per això que has de saber dirigir-te als diferents públics i en diferents situacions de formes correctes.

Primera impressió

Pel que fa la primera impressió, coneixem la frase de “Mai es té una segona oportunitat per per donar una primeraimpressió”, i es que és la primera imatge la que projectarà als altres la visió que tindran de tu. S' ha comprovat que l' aspecte és un 55%, la manera de parlar un 38% i el que dic un 7%.

Els components que formen la primera impressió són:

L' aspecte, és a dir l' aparença, edat, sexe, color de la pell, espai personal...
La manera de parlar, que fa referència a la veu, el to, elvolum, el timbre o l’ articulació.
El què dic, és a dir l’ opinió que tinc al respecte i els aspectes positius i negatius que aporto.
Com escolto, implica ser capaç de respondre, mostrar interès pel que escoltes, donar senyals de retorn i no interrompre al que parla.

Interpretació de la postura

Com també hem vist al vídeo, les postures corporals poden dir més del que diem amb lesparaules. Amb alguns exemples s’ entendrà millor:

ALGUNS EXEMPLES DE POSTURES |
http://carmeligm.files.wordpress.com/2011/01/aburrido.jpg | En aquesta imatge, podem veure a un nen que s’ esta aguantant el cap amb la mà a una classe. El seu llenguatge verbal, no diu res, per en canvi el seu llenguatge corporal, pel fet d’ aguantar-se el cap ens mostra que esta avorrit i/o cansat. Lamesura de l’ avorriment, té relació amb la força amb la que el braç i la ma subjecten el cap. |
| Una postura com aquesta, on els braços de la dona estan flexionats, representaria pressa per marxar, és a dir aixecar-se i marxar, suposant que no te gaire interès en el que està escoltant. |http://us.123rf.com/400wm/400/400/johann2000/johann20001012/johann2000101200009/8363423-retrato-de-estudiante-serio-con-los-brazos-cruzados-aislados-en-blanco.jpg | Pel que fa aquest cas, no és igual que la resta, sinó que aquesta posició s’ hauria de interpretar basant-nos en un context, ja que potser es simplement per qüestió de fred. En tot cas, distingim entre un creuament de braços per tal de marcar territori i imposar-nos o per demostrar agressivitat. En el cas d’ aquesta imatge,la raó seria la segona, és a dir, per imposar, i no per mostrar agressivitat, |

Com ens deia al text, el llenguatge gestual pot resultar molt útil, per a situacions quotidianes com la venta d’ algun producte, on el venedor, ha d’ entrar amb gestos que garanteixin la completa transparència i proximitat, per tal d’ arribar i influir en les idees del comprador.
Pel que fa el comprador, tambées pot saber si en el fons està interessat en el producte o no, més enllà de les seves paraules. Si es mostrés creuat, la persuasió del venedor no estaria causant efecte. Un altre exemple clar, és a l’ hora de conèixer una nova persona o lligar, si al principi aquesta esta creuada, ja sigui de braços o cames i al llarg de la conversació desfà alguna barrera, la situació comunicativa ha influït deforma positiva en l’ altre.

http://html.rincondelvago.com/0000202617.pngLes tres possibles formes de creuament són; cames, com mostren els tres personatges, tot i que també podríem trobar el de turmells, en acció defensiva i el de peus que resulta femení. Pel que fa el creuament de braços, com trobem al segon i creuament de protecció al pit. D’ aquesta imatge, veient totes les barrerescorporals que tenen els interlocutors, podríem pensar que s’ acaben de conèixer i que encara no s’ han obert per mostrar als altres la seva forma de ser.

El tacte, comunicació dels sentits
El tacte, resulta molt important a la hora de posar en pràctica qualsevol dels sentits. La part que percebem mitjançant el tacte, és molt més important que el que la gent pensa, i tan sols cal mirar les zones...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • audiovisual
  • Audiovisual
  • Audiovisual
  • Audiovisual
  • Audiovisuales
  • audiovisuales
  • Audiovisual
  • Audiovisual

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS