Auditoria

Páginas: 6 (1307 palabras) Publicado: 4 de octubre de 2011
TEMA 7 AUDITORIA IMMOBILITZAT MATERIAL
7.1. Definició
Son elements patrimonials tangibles, que són propietat de l’empresa necessaris per la activitat productiva de l’empresa que no estan destinats a la venda i tenen una vida útil superior a un exercici econòmic.
* immobles (construccions, etc)
* mobles (ordinadors,etc)

7.2. Aspectes rellevants a tenir en compte
1. Valoració:preu d’adquisició i costos de producció
* el preu d’adquisició: es l’import de la factura – descomptes que pugui tenir + les despeses addicionals + despeses financeres (abans de la posada en marxa) + impostos indirectes no recuperables (aduanes)
* costos de producció: costos directes + costos indirectes + despeses financeres (abans de la posada en marxa)

2.1. Casos particulars:Terrenys: es pot incloure despeses de condicionament, despeses d’inspecció i despeses de plànols preus; tot això s’inclou.
Construccions: tots els professionals específics del projecte o direcció obra, els sous i salaris s’inclouen.
Utensilis i eines: utillatge, diferenciem amb les que hi ha incorporades en la maquinaria que llavors es valoren igual que la maquinaria, no totes les eines tenen totala durada de l’exercici llavors es valoren com a despesa.
2. Amortitzacions: és la pèrdua de valor de l’immobilitzat, per fer l’amortització s’ha de tenir en compte el valor amortitzable, el valor residual (valor que es pot recuperar desprès de la vida útil) període que s’espera que doni rendiment. L’auditor mirarà quin criteri s’ha utilitzat per establir el criteri de amortització i si escoherent amb la utilització del be.

3. Provisions de correccions de valor: pèrdua reversible de valor, són les prevencions per les depreciacions de valor. El valor del mercat es més baix que el valor del be.

4. Pèrdues de caràcter irreversible : Si la pèrdua de valor del bé es definitiva es comptabilitzarà aquesta pèrdua am els comptes del subgrup 67

5. Beneficis per alineaciód’immobilitzat: benefici procedent de la venda de immobilitzat.

7.3. Control intern
* l’organització interna la responsabilitats de la direcció de l’empresa han d’estar perfectament determinades per les altes i baixes del immobilitzat , es a dir dins de l’empresa ha de estar determinat qui donarà de baixa o alta l’immobilitzat .També hi ha d’haver una política d’inversions clares i perescrit i les noves inversions s’hauran de justificar suficientment. Ha d’haver un sistema intern d’aprovació de les peticions d’inversió
* Autoritzacions : les autoritzacions han d’estar autoritzades pel consell d’administració que es qui estableix la política d’inversions , quan s’hagi de fer una inversió d’immobilitzat sobretot quan sobrepassin un determinat import caldrà adjuntar un estudicomparatiu d’ofertes.
* Registres : ha d’haver registres comptables i llibres auxiliars en el que es detalli els preus i data d’adquisició , ubicació a l’empresa i la vida útil i mètodes d’amortització utilitzats.
Periòdicament ha d’haver-hi una conciliació entre el Mayor i el registre d’aquets llibres auxiliars .
Tots els béns immobilitzat han d’estar codificats i ser fàcilmentidentificats.
Es faran inventaris físics periòdics.
Ha d’haver-hi un control de les assegurances per aquests elements.
* Control de les amortitzacions: l’empresa farà de manera sistemàtica durant tota la vida útil del bé, les amortitzacions corresponents i ha d’haver-hi un inventar-hi on consti que estan tots els béns totalment amortitzats
* Revisió periòdica de les inversions: com a mínim uncop al any per determinar la seva correcta valoració i fer els ajustos de valor necessaris
Cas: el dia 1 /3/2010 es compra una maquina per un preu de 5000 euros els impostos d’ aduanas pujen 150 euros i ens cobren pel transport 100 euros fins que la maquina no es posa en marcha se li han de fer una sèrie de modificacions per adaptar-la al procés de producció per 500 euros i a mes a mes el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Auditoria
  • Auditoria
  • Auditoria
  • Auditoria
  • Auditoria
  • Auditoria
  • Auditoria
  • Auditoria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS