Autocontrol

Páginas: 3 (669 palabras) Publicado: 11 de diciembre de 2010
AUTOCONTROL

Mariona Gómez Nadal
J.M Picola
1/12/2010
Introducció a la Publicitat

AUTOCONTROL

Des de que existeix la comercialització dels productes ha existit la necessitat de parlard’ells, de comunicar-ne la seva existència. Així neix la publicitat. Des dels seus inicis la publicitat ha crescut desmesuradament i per tant és necessari un control que la reguli i la gestioni.
AEspanya l’organització encarregada d’aquesta feina és Autocontrol. Autocontrol és una organització sense ànim de lucre creada l’any 1995. La van crear agències, els principals anunciants i els mitjans decomunicació per tal de que tot el que fos relacionat amb la publicitat jugués amb les mateixes regles.
La població quan vol comprar un producte o servei vol fer-ho amb la certesa de que allò que estàcomprant segueix unes normes establertes les bases de les quals són la credibilitat i la confiança.

La feina d’Autocontrol es divideix en tres camps diferents. El primer consisteix en tramitar lesreclamacions presentades per consumidors, empreses i associacions de consiumidors descontents amb un producte o servei en concret. EL següent camp és elaborar I aplicar certs codis deontològicsestablerts per el Jutjat de la Publicitat (Òrgan independent que s’encarrega de resoldre reclamacions). L’últim és l’assesorament. Autocontrol assesora a publicistes per tal de que les seves campanyessegueixin les normes establertes. En definitiva asseguren als consumidors que la publicitat que reben és responsable.
Tal com ja hem dit anteriorment, Autocontrol va ser fundat per agències,anunciants, els mitjans de comunicació i associacions . Està formada per més de 300 membres que suposen un 70% de la inversió publicitaria Espanyola. Entre els membres d’Autocontrol se’n escullen 33 que acabenformant la junta directiva.

Un exemple de campanya retirada per Autocontrol és la de Carrefour. El Novembre de l'any 2009 Carrefour va llençar una campanya apostant pel reciclatge i el medi...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • el autocontrol
  • el autocontrol
  • Autocontrol.
  • Autocontrol
  • autocontrol
  • autocontrol
  • Autocontrol
  • Autocontrol

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS