Avaluació Psicològica

Páginas: 4 (991 palabras) Publicado: 20 de mayo de 2012
Els pares d’en Marc, un nen de 8 anys, arriben a consulta molt angoixats. Comenten que en Marc necessita un psicòleg, ja que ells s’han separat fa una setmana. Tenen por a que “li quedi algunacosa”, segons les paraules de la mare, la qual està especialment angoixada.

Quan es pregunta als pares en relació a la separació, ells comenten que han procurat no discutir davant d’ell, però, tot i així,creuen que ha patit i pateix per culpa d’ells. Quan li van comunicar la notícia, ell no va comentar res, es va conformar. Això els preocupa, perquè creuen que “s’ho està guardant”.

A l’escola, ésun bon estudiant, de notables i excel•lents. El rendiment escolar no ha variat i la professora comenta que “el veu bé”. L’únic aspecte destacable es remunta des de començament de curs: fa uns mesos,en Marc “va agafar mania a les matemàtiques”. Quan van començar amb problemes de matemàtiques més difícils, ell no els entenia i, quan més li explicaven, més es bloquejava. Segons la mare, va arribar a“agafar pànic a les matemàtiques”: a l’escola, demanava anar al lavabo i vomitava, plorava a vegades,... I, a casa, cada matí que tenia matemàtiques, el nen plorava perquè no volia anar a l’escola ifins i tot va arribar a faltar un parell de dies. Actualment, els episodis són menys freqüents, però encara es produeixen.

Els pares descriuen a Marc com “un nen 10”: bon estudiant, “es conformaamb tot”,.. De fet, mai l’han castigat. L’únic aspecte que els preocupa, especialment a la mare, és que és molt nerviós i autoexigent. Ella comenta que és molt nerviosa i tem haver transmès aquestnerviosisme al seu fill.

A continuació analitzarem les fases 1, 2 i 3 del procés descriptiu-predictiu del cas Marc:

Fase 1: Primera recollida d’informació

1a) Especifica el motiu de consulta1b) Quin és el tipus de demanda? Raona la teva resposta.


1c) Quins objectius et plantejaries com a psicòleg del cas? Raona la teva resposta.


Fase 2: Formulació d’hipòtesis i deducció...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • avaluació psicològica
  • Avaluació psicologica
  • Avaluació Psicològica, cas TDHA
  • Avaluació
  • 1 Avaluaci
  • Avaluació de Programes
  • Avaluació
  • Avaluació en ...

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS