Avaluació de Programes

Páginas: 6 (1345 palabras) Publicado: 13 de octubre de 2015
1. Resum del text: Nevo, D. (1997). La perspectiva de la evaluación basada en los centros docentes. A Evaluación basada en el centro: un diálogo para la mejora educativa. (cap. 3, pp. 55-67).

Actualment l’avaluació del progrés escolar dels alumnes ha demostrat necessitar un més detallat i just sistema de valoració. Els sistemes d’avaluació que s’utilitzen actualment doncs han de poderaprofundir, puntualitzar i afinar molt més els sistemes d’anàlisi i valoració de la informació. Aquest document es centra en l’avaluació basada en el centre docent, concebuda des de la combinació d’una avaluació tant interna com externa. Primerament s’expliquen ambdós conceptes dins del context de l’avaluació del centre docent.
Posteriorment es descriu l’exemple d’un pla operatiu d’experiència dedesenvolupament en un centre docent d’Israel, el qual consta de quatre grans fases, que intenta combinar aquesta avaluació interna i externa de forma cohesionada i complementària.
Per acabar apareixen suggerències sobre alguns factors alliçonadors dels quals es pot aprendre d’aquesta experiència i fer-ne ús del que a cada centre sigui més convenient. Aquests punts fan referència tant al personal docentdel centre com als alumnes, als resultats d’aquesta avaluació i al seu impacte, a la satisfacció tant formativa com sumativa d’aquest programa, etc. El fet fonamental és considerar que no existeix un model únic i correcte, sinó que és un model moldejable per a cada situació, segons les necessitats concretes de cada centre.

2. Com s’ubica el descrit al document de Nevo amb l’eix procés-resultatque s’explica a la Guia de l’assignatura?

L’eix resultat-procés descrit a la Guia de l’assignatura explica que per a donar per a bò un resultat, hi ha molts factors que s’han de tenir en compte, com ara el context, els recursos utilitzats, els procesos duts a terme i els productes emprats. Per aquest motiu els resultats per si sols no tenen significat. En l’educació més que en cap altre lloc, elsresultats poden donar-se tant a mitjà com a llarg termini i també s’han de considerar des de diferents punt de vista doncs els alumnes mai són els mateixos com tampoc ho són el docents que els acompanyen en el seu procés d’aprenentatge. Per tot això, s’ha de considerar els processos atenent als productes i també als resultats, doncs només d’aquesta manera es podrà donar una òptima resposta al’avaluació dels centres educatius.
Al document descrit per Nevo, concretament en el punt 3 de les lliçons que es poden aprendre de l’avaluació, es comenta l’eix resultat-procés, doncs s’explica que per expressar tot el camp d’un objecte educatiu, l’avaluació s’hauria de centrar en els objectius o reptes a assolir, les estratègies, el procés de la seva posada en pràctica i els resultats i l’impacte queprodueix. Així doncs es pot afirmar que la qualitat dels centres educatius pot ser determinada així com millorada examinant els resultats dels alumnes, la qualitats dels objectius educatius, plantejaments pedagògics, programes eductius, materials, instal·lacions, etc. D’aquesta manera es fa molt més útil l’avaluació del centre docent.

3. Distinció entre avaluació interna i externa. Com ho formulaNevo i com es formula a la Guia de l’assignatura?

A l’article de Nevo apareixen l’avaluació interna i externa com elements diferents. S’exposa que l’avaluació interna pot ser conduïda per un docent o grup de docents del centre, personal vinculat amb el centre, coneixedor dels problemes i del context local. L’avaluació externa en canvi, podria ser duta a terme pel districte escolar o altrespersones que formin part d’organismes externs al centre docent en particular. Comparant un amb l’altre conclou dient que no es pot determinar un millor que l’altre. Ambdos tenen avantatges i inconvenients segons els objectius proposats.
Pel que fa a la Guia de l’assignatura, comenta l’avaluació interna i externa com un mateix eix, considerats part d’una mateixa dimensió. Dins d’aquesta dimensió, es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • PAC 4 Avaluació de programes i centres PSICOPEDAGOGIA
  • Avaluació de programes, centres i professors
  • Avaluació De Programes, Centres i Professors
  • Avaluació
  • Avaluacio de programes, centres i professors, uoc, modul 1
  • Avaluacio de programes, centres i professors, uoc, modul 2
  • Avaluacio de programes, centres i professors, uoc, modul 4
  • Pla Eva (Avaluació De Centres, Programes I Professors)

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS