avances enfermería

Páginas: 2 (351 palabras) Publicado: 2 de noviembre de 2013
AVENÇOS DE LA INFERMERIA:

Els moviments científics, tecnològics i socials del segle XX han tingut un efecte significatiu sobre el desenvolupament de les cures de salut i sobre les polítiques delsserveis d'infermeria. Aquests li han permès a l'home prolongar i millorar la qualitat de vida.
El descobriment de nous fàrmacs, noves tècniques i tecnologies han augmentat les responsabilitats deles infermeres i ha obligat a introduir modificacions radicals en les cures d'infermeria.
Al segle XX hi va haver un progrés tècnic de la cirurgia que es va iniciar a la segona guerra mundial. Mereixespecial menció l'anestèsia. El desenvolupament es deu al millor coneixement de la fisiopatologia, el procés anestèsic i la introducció de nous recursos farmacològics i instrumentals. Un altre èxitsignificatiu és la realització dels trasplantaments d'òrgans i la reimplantació de membres causada sobretot per les nombroses guerres.

Durant aquest segle els avenços tecnològics i socials han anat aun ritme vertiginós. Podem trobar avenços en l'àmbit de la comunicació, el transport, la tecnologia, la salut ...
Pel que fa a la infermeria els avenços també han estat notables:

-La infermera fade pont entre el pacient, família i metge. És a dir, a ha humanitzat la malaltia respecte al resultat i a les conseqüències que pugui tenir l'individu en la seva família i al seu entorn social.(humanització de la malaltia)
 - La infermera ha avançat respecte al concepte de salut. La salut està concebuda no només com esquivar el dolor, sinó com una integració activa de l’home en la vida social.No es tracta de respirar menjar i dormir que és una acció automàtica sinó d’incloure una acció volitiva a l'hora d'integrar al pacient en l'entorn que l'envolta. ( Nou concepte de salut)
- Ha donatun pas més enllà, apareix el Procés d'Atenció d'Infermeria, conegut popularment per PAE, que és l'eina de treball que permet l'aplicació del mètode científic, unifica criteris de treball i permet fer...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Avances Y Logros De La Investigación En Enfermería
  • Avances De Enfermeria
  • Avances en enfermeria
  • Avances en enfermeria de 1978 a la actualidad en zacapu michoacan
  • Impacto social de los avances cientificos y tecnologicos en la profesion de la enfermeria
  • avances cientificos y tecnologicos en la enfermeria
  • Avances cientificos y tecnologicos en enfermeria
  • CUIDADOS DE ENFERMERIA EN EL TRASTORNO AFECTIVO BIPOLAR. CASO CLINICO. NUEVOS AVANCES TERAPÉUTICOS.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS