Avantatges I Desavantatges Lleguatge No Sexista

Páginas: 2 (313 palabras) Publicado: 14 de abril de 2015
AVANTATGES I DESAVANTATGES DE L´ÚS DEL LLENGUATGE NO SEXISTA

En l´actualitat, en la nostra societat existéix un tema molt important i interessant en la nostrallengua, és la discriminació del gènere femení en la llengua catalana. La proposta donada per a resoldre aquest problema és la igualtat del gènere, per la qual cosa tenim que seguir unscriteris per utilitzar de forma adequada el llenguatge no sexista. Però com tot, la llengua no sexista té avantatges i desavantatges.

D´una banda, tenim elsavantatges. Un d´ells pot ser per exemple la utilització de la igualtat en els treballs que dona així la mateixa importància al sexe masculí i al sexe femení. D´aquesta manera es dona igualimportància als dos sexes i el mateix prestigi en la societat. Un altre dels avantatges del llenguatge no sexista seria la reducció de la discriminació de gènere en la societat id´aquesta manera es deixaria ja de banda que el llenguatge fora tradicionalment masculí.

Per una altra banda, tenim els desavantatges de la seua utilització. A l´horad´escriure un text en cadascuna de les paraules que tenen sexe femení i sexe masculí no només tindriem que posar un dels dos, sinò posar-ne els dos sexes perquè si no seria untext sexista al només usar un dels dos sexes en les paraules citades. Fer açó en un text llarg seria impossible i a més quedaría molt extens i no seria un bon resultat.En la meua opinió, el llenguatge no sexista no té quasi desavantatges ja que pense que en la societat tots som iguals i tots tenim que tindre els mateixos drets. En quant a lallengua escrita del llenguatge no sexista ja pense que sí que hi han desavantatge com he citat en el parràgraf de dalt.

CELIA RAMÓN RENAU
1º GRAU EN MAGISTERI D´EDUCACIÓ PRIMARIA
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Avantatges I Inconvenients De La Subcontractació
  • Estrategia I Avantatge Competitiu
  • El lleguatge
  • Nous recursos digitals per a les aules: avantatges, inconvenients i problemes tècnics
  • Avantatges De La Digitalitzaci
  • Lenguaje Sexista
  • publicidad sexista
  • Publicidad Sexista

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS