Avantatges I Inconvenients De La Subcontractació

Páginas: 4 (946 palabras) Publicado: 30 de noviembre de 2012
Avantatges de la subcontractació
En un principi la idea de subcontractació va sorgir perquè era una manera d’abaratir els costos d’una empresa. En un principi la subcontractació va iniciar-se quanes va veure la possibilitat de portar un o varis processos a països amb uns costos laborals menors, figura que coneixem com a deslocalització.
Costos com són el de formació, costos de rotació, elcost de personal (ja que l’empresa subcontractant podria ometre alguns llocs de treball o molts, depenent del cas), la inversió inicial o inversió en actius fixes. Tots aquests, entre d’altres, sóncostos que es veurien reduïts si optem per la subcontractació.
La subcontractació també ha suposat un nou mercat on actualment cada vegada hi trobem més competència. Això és un factor positiu ja quecom a conseqüència trobem empreses més capacitades, que ofereixen un servei de més qualitat, i a la vegada a uns preus més ajustats.

Cap la possibilitat que ens trobem en una situació la qual lamarxa de l’empresa sigui correcta, genera uns beneficis òptims, però el volum de treball excedeix de les capacitats dels recursos presents (ja siguin recursos humans o bé materials). La subcontractacióofereix una solució davant d’aquesta situació. Per exemple, ens trobem amb una empresa que produeix calçat esportiu especialitzat per a corredors. Gràcies al bon rendiment de la sabatilla la demandaha pujat de manera dràstica, però l’empresa no compta amb els recursos materials per fer front a tal demanda. L’empresa opta per subcontractar una companyia. A aquesta companyia se li encomanarealitzar aquest mateix model de sabatilla, de manera que es pugui aprofitar aquest increment en la demanda. Gràcies a aquesta decisió els beneficis de l’empresa poden incrementar, i en un futur, realitzarla inversió necessària per ampliar les seves instal•lacions i solventar el problema de recursos amb què s’havia trobat.

Anteriorment en la última PAC ja es va comentar que el fet d’optar per la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Nous recursos digitals per a les aules: avantatges, inconvenients i problemes tècnics
  • Tipus D'Empresa Tràmits Avantatges Inconvenients
  • Estrategia I Avantatge Competitiu
  • Avantatges I Desavantatges Lleguatge No Sexista
  • Avantatges De La Digitalitzaci
  • pluja d'idees (avantatges)
  • I
  • I

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS