Bachillerato

Páginas: 8 (1817 palabras) Publicado: 28 de enero de 2013
INTRODUCCIÓ I JUSTIFICACIÓ DEL TEMA El meu treball tracta sobre l’evolució dels alumnes en el pas de la primària a la secundària. He profunditzat en els problemes d’adaptació dels alumnes a l’institut i que es fa per aconseguir la seva adaptació, tant des de casa com des de l’escola. He escollit aquest tema perque en un futur m’agradaria dedicar-me a l’ensenyament escolar, concretament a laprimària i secundària. Crec que és un tema molt important, ja que els alumnes en el moment de passar a la secundària, estan sotmesos a una evolució, de la qual dependrà el seu futur. Aquesta evolució, en alguns casos és positiva, però la majoria és negativa, ja que tenen noves amistats i influències i, a més, es troben en l’adolescència, que és un dels factors que afecta aquesta evolució. Per tant, crecque és un tema molt interessant pels pares que tenen fills que estan experimentant aquesta evolució. OBJECTIUS INICIALS
O1: Demostrar que els alumnes experimenten una evolució en el seu comportament en el moment de passar de primària a secundària.

O2: Esbrinar quins factors determinen aquesta possible evolució en el comportament dels alumnes. O3: Comprovar si aquest possible canvi afecta ales notes acadèmiques. O4: Saber quina és la reacció dels pares enfront d'aquesta possible evolució i què intenten fer per solucionar-ho. O5: Comprovar si els pares donen instruccions als seus fills per tal d'adaptar-se a l'etapa de la secundària. O6: Comprovar que els tutors de sisè donen instruccions als alumnes per tal d'adaptarse a la nova etapa que realitzaran. O7: Esbrinar que es fa des del'institut per solucionar els problemes d'adaptació dels alumnes.

HIPÒTESIS H1: Els alumnes de sisè senten neguits a l'hora de canviar d'etapa. H2: L'adolescència, també és un factor que condiciona aquesta evolució. H3: Aquesta evolució, la gran majoria de vegades, és negativa. H4:: Aquest canvi, afecta de manera negativa el rendiment escolar dels alumnes. H5: Els pares no saben com actuarenfront de l'evolució dels seus fills, però ho intenten a través d'entrevistes amb l'escola, psicopedagogs... H6: La intervenció dels tutors, psicopedagogs i, en general, el centre, serveix per ajudar als alumnes en l'adaptació a la nova etapa d'estudis.

He dividit el meu treball en dues parts:

En el marc teòric m’he centrat en:
1.

Explicació de com s’estructura i quins son els objectius del’etapa de la primària i de la secundària.

2.

Presentació dels centres de la intervenció mitjançant fotografies. (CEIP Pere Rosselló i INS Puig Cargol).

3. 4. 5.

Valoració de la legislació en el sistema educatiu (LOE). Explicació de la relació entre les famílies dels alumnes i el centre educatiu. Explicació de la funció dels tutors i psicopedagogs a l’institut.

En el treball de campm’he centrat en arribar a complir els objectius i comprovar les hipòtesis proposades. Per tant, les tasques realitzades han sigut:

    

Enquestes als alumnes de sisè de primària. Enquestes als alumnes de primer d’ESO. Enquestes als pares dels alumnes de sisè de primària. Enquestes als pares dels alumnes de primer d'ESO. Obtenció del número exacte de pares assistents a les reunions d'inicide curs dels quatre cursos de l'ESO.

   

Entrevista als tutors de sisè de primària. Entrevista a la coordinadora i tutora de primer d'ESO. Entrevista al director de l'institut. Entrevista a les psicopedagogs de l'institut.

RESULTATS DE LES ENQUESTES Enquesta als alumnes de sisè de primària: els alumnes de sisè de primària tenen molta il·lusió per començar la nova etapa d’estudis, toti que també senten nervis i por, ja que canvien de centre en que han estudiat des de petits, passen de ser els més grans del centre per ser els més petits, tenen por de ficar-se en problemes i que ningú els ajudi... Aquests fets, fan l’adaptació al centre molt més dura, per això necessiten ajuda i consells tant dels seus pares com des de l’escola, abans d’instaurar-se en l’institut, per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Bachillerato
  • Bachillerato
  • Bachillerato
  • Bachillerato
  • Bachillerato
  • Bachillerato
  • bachillerato
  • Bachillerato

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS