barroc

Páginas: 3 (617 palabras) Publicado: 10 de mayo de 2014
MONTEVERDI – L’ORFEO - SAVALL
Es tracta d’un opera composta per Monteverdi. És una obra vocal i instrumental on hi intervé un orquestra i solistes que canten les àries. En el vídeo podem gaudir del’obertura de l’opera que és una tocata on sentim l’orquestra de corda acompanyada de trompetes i un timbal. I, posteriorment una ària cantada per una soprano acompanyada per un clavicèmbal i unòrgan.
Aquesta part consta de una textura senzilla i monòdica.
Hi ha dues parts:
La primera part (tocata) és tota ella instrumental. Intervenen els instruments de vent metall com ara trompetesacompanyats d’un clavicèmbal. Presenta tres repeticions del mateix tema amb diferents timbres. S’utilitza una textura senzilla i monòdica.
La segona part (porleg) alterna parts instrumentals (ritornellos) ivocals. En l’estrofa de l’ària, canta una soprano amb italià i per tant la textura és de melodia acompanyada per un baix continu. Pel que fa als instruments podem distingir el violi, el violoncel, elllaüt barroc, trompetes, una arpa i flautes.
En el vídeo els músics van vestits de l’època del barroc, ambientant l’opera en l’època que va ser escrita.

MONTEVERDI – L’ORFEO – SAVALL – VI RICORDA,O BOSCHI OMBROSI
Aquesta ària és una cançó estròfica, i entre les estrofes s'intercala un ritornello molt sonor. És curiós, perquè en aquest fragment Monteverdi exclou els instruments de metall,associats a l'Inframon (Orfeu encara no sap de la seva sort) i tan rellevants en la tocata del pròleg, i envolta al seu heroi d'instruments inscrits en el món pastoral dels camps de Tràcia: les cordes(violi dóna brazzo, futurs violins, violes i violoncels, contrabassi de viola, violini piccoli), els clavicordis, arpa, òrgans, flautes dolces i tiorbas. La cançó és molt rítmica en repetir l'ostinatollarga-breu.
KLAUS NOMI – THE COLD SONG
Aquest vídeo mostra una obra vocal d’òpera de melodia acompanyada. Apareixen només instruments de corda. Els instruments tenen un paper més bé...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Barroco
  • El barroco
  • Barroco
  • Barroco
  • Barroco
  • Barroco
  • El Barroco
  • Barroco

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS