Batxillerato

Páginas: 5 (1158 palabras) Publicado: 1 de mayo de 2013










Carlos Caro Giménez
4t A18-4-13
Rosa Espinet


1. Resumeix el contingut del llibre en 20 línies i explica a qui està dedicat el llibre i per què l’hi va dedicar.
La Maternitat d’Elna és una història real, no és un conte de ficció on s’inventen les coses, és tot completament real. Aquest llibreparla sobre la crueltat que hi havia en aquella època.
Quan va esclatar la guerra civil a Espanya, molta gent se’n va anar a emigrar a un altre lloc com França. Però primer els germandes no els van deixar entrar, i despres van anar entrant de poc a poc. A tots els espanyols els van deixar en el camp de concentració d’Argelers, on només hi havia platja i més platja, sense llocs on poder dormir, nicuina, ni infermeria... Però les mares que estaven embarassades, venia l’Elisabeth amb el seu automòvil als camps de concentració i se les emportava, allà començaven a alimentar-se per donar pas a un nou ésser. Per a elles això era un paradís. També feien tasques, com per exemple cuinar.
També amagaven als jueus que estaven perseguits pels nazis, ja que va esclatar la Segona Guerra Mundial i a lamaternitat alguns s’amaguen i despres s’anaven.
Però un dia, els nazis van decidir tancar la maternitat, i allò es va anar oblidant fins que Assumpte Montellà va fer un llibre.
La història va dedicada a un nen que va veure mentre ella estava embarassada, que va morir mentre ella ho veia, va morir de fred ja que la mare no tenia prou recursos per cuidar-lo, li donava el biberó amb aigua salada,i l’enterrava tot menys el cap perquè pugui passar menys fred, i ell no volia que el seu nen esatigues així, i per això se’l dedica.
2. Descriu el més detalladament que pugis els camps d’Argelers i de Sant Cebrià.
Al camp de concentració d’Argelers estava delimitat per filferros, només hi havia platja, sorra i més sorra, quasi no tenien lloc per dormir, ja que no tenien ni barraques, ni cuines,ni infermeria, ni res de res, les barraques les van fer més tard, la gent vivia com podia, ja que no donaven quasi menjar, donaven bacallà salat, l’aigua era salada i feia anar malament de ventre.

El camp de concentració de Sant Cebrià era pràcticament igual al d’Argelers, ja que els dos estaven tocant la frontera de Espanya amb França, i els dos estaven tocant la platja, cosa que fa quesiguin pràcticament iguals, sobretot perquè nomes tenien sorra i sorra, encara que a Sant Cebrià donaven llenties, i també podien sortir a treballar de miners i altres coses, ja que la Segona Guerra Mundial havia esclatat i necessitaven a gent per treballar, i pels matins estava una mica buit.
3. Descriu com era la Maternitat d’Elna.
Un dia l’Elisabeth estava al mercat i va veure una mansióabandonada, amb tres plantes, amb una cúpula transparent, llavors va pensar que era un lloc idoni per als nadons, ja que li donava, el sol, en una habitació per la finestra es veia una muntanya...
La mansió estava semiabandonat, a les afores de Elna, els diners els va posar l’associació, ja que les ajudaven molt, també la Creu Roja els donava els aliments.
La maternitat era un oasis de pau en mig de laguerra
En cada habitació y havien entre quatre i vuit cames, una en front de l’altre. Les habitacions tenien nom de ciutats importants (Barcelona, València, Saragossa, Sevilla), la sala de parts es deia Marruecos, es deia així perquè sempre que entrava l’Elisabeth ho veia tot negre.
A part, van fer un altre habitació per les dones que encaren no tenien el nadó, que li faltaven unes setmanes,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Batxillerato
  • batxillerat
  • Batxillerato
  • Batxillerat
  • Batxillerato
  • Batxillerat
  • Batxillerat
  • Batxillerato

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS