bauhaus

Páginas: 4 (831 palabras) Publicado: 12 de mayo de 2013
Joan Reynés Ramis 4eso A 21/04/2013



Característiques del moviment artístic: Bauhaus

Nom: Bauhaus és un terme comú per a denominar laStaatliches Bauhaus, una escola d'art i arquitectura a Alemanya que fou fundada el1919 per Walter Gropius a Weimar (Alemanya) durant la República de Weimar. El nom es tradueix (del verb alemany bauen:construir) com "Casa d'Arquitectura".

Segle i context: La Fundació de la Bauhaus va arribar en un moment de crisi del pensament modern i occidental racionalitat tècnica a tot Europa i especialment aAlemanya. La seva creació va ser a causa de la confluència d'un conjunt de desenvolupament polític, social, educativa i artística en les dues primeres dècades del segle XX, l'especificitat és donat perl'avantguarda de principis de segle. Modernització conservadora de l'Imperi alemany durant la dècada de 1870 va mantenir el poder en mans de l'aristocràcia. Sectors del proletariat mostren un creixentcapacitat organitzativa, que necessàriament es veu reforçada per la hiperinflació Alemanya i crisi econòmica cada vegada més evident.

Característiques generals: L'Estil Bauhaus va esdevenir un delscorrents amb més influència en l'aquitectura moderna. Les seves propostes i declaracions d'intencions participaven de la idea d'una reforma necessària dels ensenyaments artístics com a base per a unatransformació de la societat de l'època, d'acord amb la ideologia socialista del seu fundador. Bauhaus també denomina l'aproximació al disseny i el model educatiu que desenvolupà i aplicà l'escola.Evolució històrica: Tres etapes:
Primera etapa: Marcada per l'expresionisme. Els estudiants es mostraven flexibles i disposats a fer qualsevol tipus de treball, per tan sortien de l'escola benformats, sabent dibuixar, modelar, fotografiar o dissenyar mobles.
Segona etapa: neoplasticisme, pintor, arquitecte i teòric, comença a publicar la revista De Stijl a Weimar, exercint una influencia...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Bauhaus
  • Bauhaus
  • Bauhaus
  • Bauhaus
  • Bauhaus
  • Bauhaus
  • Bauhaus
  • Bauhaus

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS