Bella Dormint

Páginas: 4 (924 palabras) Publicado: 3 de marzo de 2013
“La bella dormint” és un vibrant testimoniatge del moment actual d'Amèrica, que submergeix al lector en un cas fascinant i intricat sobre un pou petrolífer avariat en la Costa Sud de Califòrnia.Una gran taca de petroli amenaça la costa com el mànec metàl·lic d'una daga que hagués ferit el món fent-li vessar sang negra. Enmig dels pescadors que volen salvar les barques i els ecologistes queprotesten contra la plataforma petrolífera responsable del vessament, Lew Archer troba dues coses: una noia que passeja amb la mirada perduda i un ofegat.

En la novel·la apareixen tres generacions dela poderosa família Lennox, ama dels pous petrolífers, situats en la costa on ocorre el desastre. La jove hereva de la família, que anara vista fugaçment en la platja estrenyent un ocell maríimpregnat de petroli, ha desaparegut

L'endemà, Lew Archer ha perdut la noia i si vol frenar l'aparició de cossos ofegats vora la taca de petroli, l'haurà de trobar abans de 24 hores. Per sort, Lew Archerés un detectiu amb recursos.

En el seu persecució, Archer, el detectiu privat, es troba viatjant cap a un horrible passat dins de les vides ocultes d'una família que es debat entre els diners, elpoder i un quasi compulsiu instint cap a la infidelitat entre marits i esposes, pares i fills, amics, subalterns; en una paraula, infidelitat cap a la vida mateixa.

A mesura que la novel·la s'acostaal seu punt culminant i al seu complex desenllaç, el lector es veu novament atrapat pel talent de Ross MacDonald: increible suspens i forta percepció de la realitat.

Ross Macdonald és un delsrepresentants de la novel·la negra. Una literatura dura i directa, amb personatge que van al gra i que no dubten a empènyer una mica per obtenir el que volen. Aquesta novel·la és de les últimes queprotagonitzà el detectiu Lew Archer, però això no la fa menys interessant, al contrari. L'estil d'Archer, entrevistar cada persona que pugui saber alguna cosa del cas i anar repassant els fils obtinguts...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Bella
  • bello
  • Bella
  • bello
  • bella
  • tu bella
  • bello
  • belle

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS