benedicto xvi

Páginas: 4 (965 palabras) Publicado: 14 de abril de 2013
Taula de Lletres Valencianes fou una revista literària i progressista creada a València l'octubre de 1927, en plena Dictadura de Primo de Rivera, per Carles Salvador i Adolf Pizcueta i Alfonso,Enric Navarro i Borràs, Miquel Duran de València i Francesc Caballero Muñoz, per tal d'impulsar la valencianització de les forces polítiques i la recuperació de la personalitat nacional. També fou elprimer impuls seriós de bastir una nova literatura valenciana de qualitat des d'una òptica netament nacional, i donà veu a la gran majoria d'escriptors valencians dels anys 1930. Va mantenir una bonarelació amb la Societat Castellonenca de Cultura.

El Camí fou un setmanari publicat en català a València entre el 1932 i el 1934, que pretenia unificar políticament totes les tendències delvalencianisme i difondre l'ortografia aprovada a les Normes de Castelló. La seva línia es destacà per impulsar el desenvolupament cultural en valencià, donar suport a la campanya a favor d'un estatut d'autonomiaper al País Valencià i fer-se ressò dels esdeveniments polítics de Catalunya, raó per la qual fou sovint titllat de pancatalanista. Després dels fets del sis d'octubre de 1934 fou clausurat per lesautoritats.

Josep Carner i Puig-Oriol (Barcelona, 9 de febrer de 1884 - Brussel\xb7les, 1970), va ser un poeta, periodista, autor de teatre i traductor espanyol. És també conegut com el príncep delspoetes catalans.

En 1897 va entrar en la Universitat de Barcelona, on va descobrir el catalanisme. Obté la llicenciatura en Dret i Filosofia. En eixa època va col·laborar a Montserrat iL'Atlàntida, entre altres revistes. Va dirigir Catalunya (1903-1905) , Empori (1907-1908) i Catalunya (1913-1914) . En 1911 va ser designat membre de la Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans(Institut d'Estudis Catalans, l'acadèmia de Catalunya) , i va col·laborar amb Pompeu Fabra en la fixació i l'enriquiment de la llengua. A principis del segle XX es va incorporar al periòdic La Veu de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Benedicto Xvi
  • benedicto xvi
  • Benedicto xvi
  • BENEDICTO XVI
  • Benedicto Xvi
  • Benedicto xvi
  • Benedicto Xvi
  • Benedict Xvi

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS