Biografia De Henri Carties Bresson

Páginas: 2 (475 palabras) Publicado: 22 de enero de 2013
Henri Cartier Bresson
• Biografía
Henri Cartier Bresson va ser un cèlebre fotògraf francès considerat per molts el pare de fotoreportatge. Va predicar sempre la idea d’atrapar l’instant decisiu.Es tractava doncs, de posar el cap, els ulls i el cor en el mateix moment en el que es desenvolupa el clímax d’una acció. Al llarg de la seva carrera, va tenir la oportunitat de retratar a personatgesde la talla de Pablo Picasso, Henri Matisse, Marie Curie, Edith Piaf, Fidel Castro i Ernesto Guevara. També va documentar actes tant importants com el funeral de Gandhi, la Guerra Civil a Xina, laGuerra Civil Espanyola o la entrada triunfal de Mao Zedong a Pekin. Va ser el primer perdiodista que va poder visitar la Unió Soviètica després de la mort de Stalin.
Parlant de la seva tècnica, ell mairetalla els negatius, es positiven completament sense enquadrar ni retallar res. És un fotògraf que sap composar amb rigor, observant els gestos, la juxtaposicions dels elements i dispara en el breuinstant en que tot aquell crea un conjunt significatiu, el que ell defineix com a instant decisiu.
Va néixer el 1908 a Chanteloup, Seine et Marne, França i mor als 95 anys d’edat el dia 3 d’Agostdel 2004 a la seva residencia “LE Claux”, al nord de Marsella, França. Pertanyia a una família de la alta burgesia, que li van inculcar el gust per l’art. Però als seus pares només els interessava lapintura, i per això ell va estudiar al Lycée Condorcet de París. Al 1931, després d’una llarga malaltia, es va començar a interessar per la fotografia. La seva primera exposició la va inaugurar el 1932a la Galería Julien Levy de Nova York. Aquell mateix any va publicar el seu primer reportatge a la revista Vu. Al 1937 comença a treballar com a reporter fotogràfic per a varies revistes i diaris. Elvan cridar per a la Unitat de cine i fotografia del exèrcit francès, al 1940, i durant la Segona Guerra Mundial els alemanys el van retenir 35 mesos. Es va aconseguir escapar i anar a París. Allà va...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Henri cartier bresson
  • Henri Cartier Bresson
  • Henri Cartier Bresson
  • henri cartier bresson
  • Henri Cartier Bresson
  • Henri cartier-bresson
  • Henri Cartier Bresson Info
  • Henri cartier bresson

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS