Biografia Martin Luther King (Catalâ)

Páginas: 5 (1071 palabras) Publicado: 6 de diciembre de 2012
Martin Luther King

Martin Luther King va néixer a Atlanta el 15 de gener de 1929. Va ser un famós clergue i activista que defensava els drets dels negres i els drets civils, i gracies a les seves reivindicacions va rebre el Premi Nobel de la Pau de 1964. Malauradament va morir assassinat a Memphis el 4 d'abril de 1968.
Així doncs, Martin Luther King, va néixer el 15 de gener de 1929 aAtlanta, Geòrgia. El seu pare Michael King, era clergue de l'església Baptista Ebenezer, a Atlanta, però amb els anys començarà a lluitar contra la segregació als espais religiosos i a defensar el dret de votar dels negres. Finalment el pare de Martin Luther King va arribar a formar part del consell de ministres d'Atlanta, on segueix lluitant contra les discriminacions racials.
Com es pot veure, Martinva ser educat en un ambient religiós i alhora reivindicador dels drets dels negres. Ja des de ven jove va començar a mostrar les seves ideologies. Finalment al 1948, amb 19 anys, es va llicenciar en lletres i va començar a estudiar al seminari de Teologia a Chester, Pennsilvània. Quan va aconseguir la llicenciatura en teologia va començar un post-grau a la Universitat de Boston.
El 18 de juny de1953, Martin Luther King es casa amb Coretta Scott, i més endavant tenen quatre fills: Yolanda King, Martin Luther King III, Dexter Scott King, Bernice King. Un any més tard al 1954, abans d’acabar els estudis es converteix en pastor a l'església Baptista Ebenezer, on també ho havia sigut el seu pare.
La seva veritable lluita contra la segregació, comença amb un fet que es produeix l'1 dedesembre de 1955. A Montgomery, Alabama, Rosa Parks, una activista negra, es nega a cedir el seu seient de l’autobús a una persona blanca, i per aquest motiu va ser arrestada, jutjada, i declarada culpable de desordre públic. Al sentir la noticia, Martin Luther King lidera un boicot d’autobusos com a protesta per l’arrest de Rosa Parks, i aquell dia també es crea l'Associació pel Progrés de Montgomery,del qual King n’és el primer president.
Durant el boicot d’autobusos, King rep amenaces, esclaten bombes incendiaries a casa seva, i també es arrestat i empresonat, però res d’això acaba amb la protesta. La protesta va ser seguida per més de 40000 negres de la ciutat, que es negaven a utilitzar autobusos, i en comptes d’això compartien els cotxes o anaven caminant a la feina. Finalment als 381dies de boicot, el Tribunal Suprem dels Estats Units va declarar d'anticonstitucional la segregació als autobusos de tot Alabama, on s'incloïa Montgomery.
Continuant amb la campanya pels drets dels negres, Martin Luther, va participar en la fundació de la Conferència Surenya del Lideratge Cristià (SCLC) el 10 – 11 de gener de 1957. Aquesta organització, seguint l’exemple de Martin Luther King, escentrava en la desobediència civil no violenta per aconseguir els drets civils que als afroamericans els havien pres.
El 17 de setembre de 1958 en un acte de presentació del seu primer llibre (sobre el boicot al bus de Montgomery) va ser apunyalat per Izola Ware Curry, que li va clavar al pit un obrecartes. Afortunadament King es va recuperar, i va decidir traslladar-se amb la seva família, deMontgomery a Atlanta l'1 de febrer de 1960, per dedicar més temps al al SCLC i la ferma lluita per les llibertats.
El director de l'FBI, Hoover, va començar a rastrejar-lo a ell i al SCLC que presidia des del 1961. Es van punxar telefons i es van posar microfons als despatxos de King. Més endavant l’FBI va canviar d’estrategia, i va començar a escampar rumors sobre ell i el SCLC perdesprestigiar-lo.
Martin Luther King no va abandonar i va seguir fent mítings i defensant els seus ideals. D'aquesta manera, King va liderar un moviment a Birmingham per aconseguir els drets civils. Això provoca el seu empresonament en diverses ocasions. Les protestes de Birmingham van acabar quan la policia va dispersar els manifestants, fent servir mànegues d'aigua d'alta pressió, gossos i porres.
El 28...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • BIOGRAFIA MARTIN LUTHER KING
  • Biografia De Martin Luther King
  • BIOGRAFIA de MARTIN LUTHER KING
  • Biografia de martin luther king
  • Trabajo Biografia Martin Luther King
  • Martin Luther King
  • Biografia de gloria steinem marie & martin luther king
  • Biografía Simple Y Concisa De Martin Luther King

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS