BIOLOGIA Treball Sintesi 2015 Gui Definitiu

Páginas: 8 (1752 palabras) Publicado: 29 de abril de 2015
BIOLOGIA
Totti
Guillem
Caballero
ADAPTACIONS FLORA I FAUNA
Adaptació: Procés d’evolució d’un organisme.
Ales: Són extremitats que només posseeixen els insectes i aus i que s’utilitzen
normalment per volar. El pingüí és un au que s’ha adaptat al medi marí mitjançant l’escurçament de les seves ales, i la conversió d’aquestes en aletes, interiorment formades per óssos forts amb l’objectiu denedar sota l’aigua, gràcies a això els pingüins es poden desplaçar a grans velocitats sota l’aigua.
Pèl: El pèl és una estructura que apareix a la pell dels animals vertebrats mamífers. És format per restes de cossos cel·lulars amb un alt contingut de queratina. Alguns animals com ara els óssos polars han desenvolupat una gruixuda capa de pelatge, degut a les baixes temperatures en les quals viuen,i aquest pelatge és molt important per la seva termoregulació. Molts dels animals marins que coneixem com ara els dofins, les orques i altres, han reduït el seu pelatge, perquè els comportaria una pèrdua de velocitat sota l’aigua.
Aletes: Són els òrgans externs que fan servir molts animals marins per la locomoció i l’equilibri. Les extremitats originals d’aquests mamífers, que en el seu origeneren terrestres, van passar a convertir-se en aletes, les extremitats anteriors, han passat a convertir-se en les aletes pectorals i la cua s’ha convertit en la aleta dorsal. Hi ha diferents tipus d’aletes segons l’animal o la zona en la qual viu. Els mamífers es van desenvolupar a la terra, i per tant la seva espina dorsal té la forma adequada per caminar i per això mamífers aquàtics com elsdofins o les belugues mouen les aletes de dalt a baix, mentre que els peixos mouen les seves aletes lateralment.
Plomes: Són estructures molt complexes fetes de queratina que recobreixen la pell dels ocells i que tenen diferents tipus de funcions:
Protecció contra l’aigua i el fred
Serveixen per diferenciar-se d’altres animals
Diferenciació de sexe
Aparellament
Alguns animals com ara els pingüins handesenvolupat un plomatge molt dens que els permet viure en paisatges molt freds, i gràcies al qual poden retenir gran part del seu calor corporal.
Ullals: Són dents extremadament grans que posseeixen alguns mamífers, com ara els elefants o els antics mamuts i que sobresurten de la boca d’aquests, quan està tancada. Tenen la mateixa funció que les dents convencionals. Les morses són animals quepesen molt i que viuen a l’Antàrtida i es caracteritzen perquè s’han adaptat aquest clima per dues raons: per la gruixuda capa de greix que tenen (que després explicaré) i per els seus ullals, que són extremadament afilats i forts, ja que el seu aliment està basat en les cloïsses.
Closca: La closca és un embolcall dur i rígid que tenen alguns animals com ara crustàcids, o les tortugues i que serveixper protegir les parts toves d’un animal. Les tortugues marines s’han adaptat al medi aquàtic fent més petita la seva closca, per obtenir una forma més hidrodinàmica i poder nedar a major velocitat
Llargues potes: una pota és una extremitat del cos humà o animal que es fa servir per la locomoció terrestre, el sosteniment del tronc de l’animal, etc. Alguns animals com ara el cranc aranya japonès,tenen grans potes que poden arribar a fer 2 metres, i que els serveixen per desplaçar-se, i per donar un aspecte més gran i perillós als seus depredadors.
Línia lateral: És un òrgan sensitiu dels peixos que es caracteritza perquè serveix per detectar moviment, vibració, canvis de pressió i les diferents corrents de l’aigua. És un òrgan molt important per orientar-se, obtenir aliment i evitar elsdepredadors. Els taurons tenen una línia lateral molt desenvolupada.
Pterigòpods: Són cadascun dels òrgans reproductors que tenen els peixos cartilaginosos. En el moment de l’ejaculació a l’interior de la vagina de la femella, hi surt esperma barrejat amb aigua.
Ecolocalització: És la capacitat que tenen alguns animals, com ara cetacis o aus i que consisteix en que reconeixen el seu entorn a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • BIologia Treball
  • Activitat General Rugbi TREBALL De SINTESI
  • guio treball
  • TREBALL DEFINITIU
  • Treball definitiu
  • Treball de sintesi
  • Biologia 2015
  • biologia 2015

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS