Blade Runner

Páginas: 16 (3765 palabras) Publicado: 26 de mayo de 2012
Blade Runner





[pic]





Andrea Cea
1r Batx B
Àrea de filosofia
Fitxa Tècnica:


[pic]



Títol: Blade Runner
Any de producció: 1982. (EUA)
Director: Ridley Scott
Producció: Michael Scott i Ridley Scott
Guió: Hampton Fancher i David Peoples. Basat en el relat de Philip K. Dick, Somnien els androides amb ovelles elèctriques? (1969)
Música: Vangelis
Fotografia:Jordan Cronenweth
Decorats: Douglas Trumbull
Intèrprets: Harrison Ford, Rutger Hauer, Sean Young, Edward James Olmos




Índex de les activitats:

1. Al principi de la pel·lícula, s'explica que sis replicants s'han rebel·lat, han assaltat una llançadora espacial i s'han dirigit cap a la Terra. Per quin motiu s'han amotinat? Per què creus que han volgut anar a la Terra?

2. Alsreplicants se’ls anomena despectivament “pellejudos”. Per què creus que ho fan? Busca algunes expressions despectives que s’hagin utilitzat per referir-se a alguns grups o races humanes.

3. Els replicants, que són en realitat esclaus, i es rebel·len contra els seus creadors. A la història hi ha hagut casos de rebel·lions d’esclaus, la més famosa de la qual va ser la d’Espartaco a l’antiga Roma.Busca informació sobre aquest episodi de la història.

4. Gaff, ajudant del cap de policia, parla una llengua del futur, l'anomenada "interlingua", que és una barreja del francès, l'anglès, l'italià i l'espanyol. Busca informació de si existeix una llengua general i comuna per a tota la humanitat, que és barreja de les existents? Com es diu aquesta llengua? Qui la va crear? Quin és el seu ús al’actualitat?

5. La imatge d'una megalòpolis del futur, Los Angeles, resulta inquietant, però al mateix temps és un dels aspectes més interessants i millor aconseguits del film. Fes una descripció del teu barri o del centre de la teva ciutat a la manera del futur presentat per "Blade Runner". [Opcional: en lloc de la descripció pots fer un dibuix].

6. Per què creus que hi ha tantapresència oriental a la ciutat? Creus que és una anticipació del que ha acabat succeint? Per què?

7. El test de verificació d'identitat que fan els blade runner per descobrir replicants consisteix en una llarga sèrie de preguntes. Preguntes que per als humans poden provocar emocions cam ara "vergonya" o "tristesa" davant d’una qüestió moralment inquietant. Els humans no podem controlar voluntàriamentaquestes emocions i això provoca una fluctuació de la pupil·la i una dilatació incontrolable de l'iris. Si aquesta resposta involuntària no es produeix davant d'un tema "escabrós", llavors l'ésser a qui s'està fent el test és un replicant, un androide. Et sembla que el fet de manifestar sentiments pot ser una característica que distingeixi un ésser humà d’un que no ho és? Quines altres provescreus que servirien per fer-ho? Raona les teves respostes.

8. Imagina un robot que s’assembli en tot a un ésser humà però sense ser-ho. Quina seria, segons tu, la diferència que hi hauria amb els éssers humans?

9. La Tyrell Corporation, l'empresa que fabrica els androides, implanta records en la memòria dels últims models. Per què creus que ho fa? Quina situació es produeix quan Rachaeldescobreix que és una replicant?

10. Sovint al film, en les imatges dels carrers, hi surten anuncis que promocionen l'emigració cap a d'altres planetes, que animen a deixar la Terra. Per què es vol abandonar la Terra? Creus que es pot arribar a viure una situació com aquesta? Per què? Creus que el que descriu és una “antiutopia”?

11. Matar un replicant en diuen “retirar”. Per què creusque ho diuen així? Quina relació creus que pot tenir amb la justificació que hi hagut moltes vegades a la història dels genocidis o de les polítiques de segregació? Posa algun exemple de genocidi que s’hagi donat a la història.

12. Quan els replicants, acompanyats de J. F. Sebastian, van a veure Tyrell, a través del telèfon interior Batty li fa guanyar la partida d'escacs que J. F....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Blade Runner
  • BLADE RUNNER
  • Blade Runner
  • blade runner
  • Blade Runner
  • Blade runner
  • blade runner
  • BLADE RUNNER

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS