Bodas De Sangre

Páginas: 3 (632 palabras) Publicado: 19 de febrero de 2013
BODAS DE SANGRE
Federico García Lorca

Cronología
Bodas de sangre és una tragedia en vers i prosa de l’escritor espanyol Federico García Lorca, escrita al 1931. L’obra va ser escrita entre laprimera i la segona guerra mundial, en un moment de crisi i tensió social, fet que va afectar al context artístic del moment. En que van surgir diferents moviments en contra del context socio-polític.Biografía de l’autor
En Federico García Lorca va nèixer a Fuentevaqueros el dia 5 de juny de 1898 i va morir el 19 d’agost de 1936 detingut i afusellat per les seves idees lliberals a l’edat de 38anys. Va ser un important poeta i dramaturg espanyol.
Va estudiar filosofía i lletres aixi com dret a la Universitat de Granada. Va formar la revista Gallo de la que només es van publicar 2 ejemplars.Al 1929, viatja a Nova York i a Cuba. Dos anys després funda el grup teatral universitari La Barraca, escriu tant poesía com teatre. Actualment en Federico García Lorca és el poeta espanyol mésllegit de tots els temps.

Resum de l’obra
Aquesta obra de teatre es basa en la vida de dues families. A la primera familia, hi ha el novio i la mare, la qual ha d’enfrentar-se a la mort del seu marit iun dels seus fills causada per la segona familia; els Félix. A la segona familia hi ha en Leonardo, enamorat de la novia, una jove amb la que va estar sortint durant tres anys i tot i estar casat iamb un fill, no ha pogut mai oblidar-la.
La major part de l’obra gira al voltant del futur matrimoni que juntarà al novio amb la novia. Tot i això, el drama és present sempre i impedirà que elmatrimoni arrivi a mantener un equilibri. La novia, que guardava el seu amor per en Leonardo en l’oblid, torna a despertar quan el veu el dia del seu casament.
Finalment, el novio i la novia es casen, peròpoc temps després, la novia i en Leonardo s’escapen junts per fer realitat els seus somnis l’un per l’altre. El novio els persegueix per el bosc fins que els trova i llavors, al trobar-los, es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Bodas de sangre
  • Bodas de sangre
  • Bodas de sangre
  • Bodas De Sangre
  • bodas de sangre
  • bodas de sangre
  • bodas de sangre
  • BODAS DE SANGRE

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS