bonaventura carles aribau

Páginas: 2 (277 palabras) Publicado: 22 de octubre de 2014
Bonaboentura Carles AribauBonabentura Carles Aribau i Farriols va nèixer a Barcelona el 4 de novembre de 1798 i va morir el 27 de setembre de 1862, va ser unescriptor, economista, polític, taquígraf i funcionari català. Era fill d’un comerçiant.
Va estudiar retòrica i poética al seminari, també hidrostática,estètica i física experimental.  El 1833 va aparèixer el poema La pàtria. Trobes (sic) després rebatejat simplement com a La Pàtria i que és àmpliament conegut coma Oda a la Pàtria, publicat al  HYPERLINK "http://ca.wikipedia.org/wiki/Premsa" \o "Premsa" diari El Vapor, considerada com l'obra iniciadora del moviment culturaldela Renaixença.

El tema general és un elogi que es fonamenta en l’enyorament de la llengua catalana com a símbol de la patria i la valoració de la llengua comuna eina útil per expresar sentiments. El tema general és l’evocació de la patria.
El poema consta de sis ocataves, 8 versos alexandrins amb cesura 6+6 i doshemistiquis masculins. La rima es consonant, masculina i femenina. L’estructura del poema és ABBA ACCA- DEED DFFD- GHHG GIIG- JKKJ JLLJ- MBBM MNNM- OPPO OQQO.
Alla primera estrofa del poema Aribau ens transmet la tristesa que sent per l’anyorament de la patria, es trova sol y anyoradís, més endevant parla dels seuspares i el so dels torrents amb la veu de la seva mare i els plors del seu fill. Si seguim el poema ens explica que la única cosa que el consola, mentre està llunyde la patria es el record de la llengua catalana, es sent indignat de haver marxat perque no sent cantar en catala que es la única cosa que el consolaría.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La pàtria de Bonaventura Carles Aribau
  • Bonaventura Carles Aribau
  • La pàtria, bonaventura carles aribau.
  • Oda A La Pàtria, Bonaventura Carles Aribau
  • Oda A La Pàtria-Bonaventura Carles Aribau
  • Bonaventura Carles Aribau 2
  • Osa a La Patria Bonaventura Carles Aribau
  • Bonaventure

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS