bondia

Páginas: 2 (495 palabras) Publicado: 31 de marzo de 2014
El comentari de text és un dels principals mètodes de treball dins la història. Té com a objectiu observar i analitzar de manera crítica qualsevol document escrit. El punt de partida per elaborar unbon comentari és sempre la lectura atenta del text i subratllar-ne les idees mes importants. Sovint el vocabulari ens pot semblar molt complicat, per tant també caldrà buscar el significat d’aquellesparaules que ens impedeixen entendre la idea d’una frase o d’un paràgraf.
Tot comentari de text ha de seguir aquests punts:
1. CLASSIFICACIÓ DEL TEXT
NATURALESA DEL TEXT: què és el text? Memòries,carta, crònica, notícia de premsa, fragment d’obra literària, llei, tractat, etc.
TEMA: a què es refereix el text?
AUTOR I LLOC: qui l’ha escrit? On?
CRONOLOGIA: quan? Si no està datat s’hand’establir quins elements ajuden a fixar una data aproximada (referències a fets històrics coneguts, lèxic utilitzat, topònims, persones i institucions, evolució de la tècnica…).
DESTINATARI: a qui vadirigit? persona, col•lectiu, públic o privat, internacional o local, etc. Quan el text va dirigit al públic en general, no cal especificar aquesta informació.
2. ANÀLISI I COMENTARI
RESUM DE LES IDEESPRINCIPALS DEL TEXT: què ens explica? Cal separar les idees principals de les secundàries. No copiarem fragments del text, sinó que expressarem les idees amb les nostres paraules
EXPLICAR I ACLARIRCONCEPTES: cal donar alguna informació sobre els personatges i conceptes que apareixen en el text.
CONTEXT HISTÒRIC: relacionar les idees principals amb el context històric en que situem el text.CRÍTICA: cal fer referència a la importància del text. Ens explica moltes coses? És un text transcendent? Sabem si tot el que diu és verídic?, etc.
Per realitzar aquest segon punt cal tenir en compte quehaurem d’utilitzar materials addicionals a la informació que ens proporciona el text: llibre de text, apunts, bibliografia complementària. És important ressaltar que un comentari no és un resum...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Concepto De Educacion Salazar Bondi
  • Mi viaje en el bondi
  • EL BONDI S.R.L Logística
  • Teorias Del Estado Estacionario De Bondi
  • Cosmología. Bondi Y El Universo De Estado Estacionario

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS