borudieu

Páginas: 3 (666 palabras) Publicado: 2 de abril de 2013
La base principal del llibre titulat “Sociología y cultura” de Pierre Bourdieu, és que l'edat és una construcció social que té en compte elements socials com l'economia, l'educació, les classessocials, etc. Per aquest motiu, l'autor afirma que les divisions entre edats són quelcom arbitrari, ja que l'edat és un sistema articulat de signes variables.

Així doncs, la joventut i la vellesa nosón conceptes establerts o donats, sinó que es construeixen socialment a través d'una lluita entre joves i vells. Aquesta lluita estableix una divisió lògica generacional mitjançant el poder i les sevesdivisions. Aleshores les classificacions per edat, sexe o classe són una manera d'imposar límits que produeixen un ordre en el qual cada persona ha d'ocupar un lloc determinat.

El que plantejaBourdieu es que amb el pas dels anys el cos es transforma i és a partir d'aquestes transformacions biològiques on s'estableixen els conceptes o el fet de ser jove o vell.

Personalment, estic d'acordamb els conceptes de l'autor que he exposat anteriorment, ja que considero que la joventut i la vellesa són dos conceptes que s'han establert socialment i que varien en funció de la classes socials iel context en el qual ens trobem, ja que com s'ha explicat a classe hi ha certes cultures que passen d'una etapa a l'altre mitjançant un ritual que dura unes hores i altres cultures que allarguen lajoventut en funció de diversos interessos socials, familiars o personals.

L'autor també ens planteja que hi ha una relació entre pares i fills que s'articula a través de l'accés a certs bens. Peraquest motiu, afirma que hi ha diferents tipus de joves, els que volen incorporar-se al mercat laboral i que per tant, els suposarà tenir accés als diners i ser reconeguts com a adults i els joves, quecontinuen amb la seva formació educativa, els quals tenen accés a titulacions, les quals els donen més “prestigi social”.

Un altre dels factors que es tenen en consideració en aquest llibre, és...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Borudieu

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS