bso Indiana Jones

Páginas: 19 (4560 palabras) Publicado: 30 de mayo de 2013
ufeff1. La Pel·lícula i el director

1. Indiana Jones: en Busca del Arca Perdida
Com ja he dit, la pel·lícula va ser dirigida per Steven Spielberg. Estrenada el 1981, està protagonitzada per Harrison Ford i Karen Allen, i George Lucas en va ser el productor. Aquestes dades són suficients per veure la magnitud de la producció. Va ser la pel·lícula amb més benefici de taquilla l’any de la sevaestrena i va ser nominada a 9 premis Óscar (entre ells, millor pel·lícula i millor banda sonora), dels quals en va guanyar 5 (ni millor pel·lícula ni millor banda sonora).
La història tracta d’un professor d’arqueologia, Indiana Jones, a qui el govern encarrega, per la seva faceta d’explorador, trobar l’arca de l’aliança abans que ho aconsegueixi l’exèrcit nazi. Per fer-ho, Jones sap que necessitaun medalló que es troba en mans de la filla del seu mentor, Marion Ravenwood, i és així com es presenta la protagonista romàntica de la pel·lícula. Els dos van a Egipte, on estan excavant els nazis, i quan Indiana aconsegueix l’arca, els nazis, encapçalats per René Belloq (l’arxienemic de Jones), li prenen. Després que canviï de mans un parell de cops més, els nazis tenen com a presoners aIndiana Jones i a Marion. Fan un ritual per comprovar que l’arca és l’autèntica i, quan sembla que no ho és, s’allibera el poder que conté i moren tots els antagonistes (els nazis i Belloq).

2. Steven Spielberg
Steven Spielberg neix a Cincinatti el 1946. La seva passió era el cinema des de petit, i va començar a dirigir pel·lícules curtes amb 15 anys, utilitzant material rodat per ell combinat ambmaterial d’arxiu (per exemple, a “Battle Squad”, on els actors eren familiars i amics). Quan ja portava un bon nombre de petites pel·lícules a l’esquena, Spielberg va agafar una fama en el món de la direcció després de dirigir “Diablo sobre ruedas” (1971), un telefilm d’intriga que es mou al voltant d’una persecució a la carretera d’un camió cisterna al protagonista.
El primer gran projecte queva dirigir Spielberg va ser “Loca Evasión”, el 1974, just un any abans d’aconseguir el reconeixement global com a director amb “Tiburón”. Després d’aquesta, la carrera d’Spielberg ha estat marcada per grans èxits barrejats entre uns quants fracassos. I la pel·lícula que ens ocupa, “Indiana Jones: en Busca del Arca Perdida”, el seu cinquè llargmetratge, va ser un dels grans èxits.

2. Elcompositor

1. John Williams
John Williams va néixer el 1932 als Estats Units. Va estudiar composició a la Universitat de Los Ángeles i, després de fer el servei militar, va seguir estudiant música a Nova York. Allà feia de pianista de jazz, i va prendre contacte per primer cop amb la indústria cinematogràfica. A mitjans dels 50 va començar a tocar el piano per les composicions de Henry Mancini a lesbandes sonores de films com “Días de vino y rosas” o “Charade”, o a “El apartamento” per Adolph Deutsch. A partir dels 60, John Williams va començar a composar les seves pròpies peces per sèries de televisió, i a finals de la dècada, per cinema. L’any 1971, John Williams va guanyar el seu primer Òscar, per la composició de la música de “El violinista en el tejado”.
Tres anys després, StevenSpielberg es va posar en contacte amb el compositor, per tal que li musiqués el seu primer film, “Loca Evasión”. El director en va quedar satisfet i, un any més tard, van col·laborar de nou, aquest cop per posar-li música a la nova pel·lícula d’Spielberg, “Tiburón”. El famós leit motif que va crear Williams i que mig món associa a una bèstia marina assassina, li va valdre el segon premi de l’acadèmiaal compositor. Per altra banda, començava així l’idil·li musical entre John Williams i Steven Spielberg, que encara dura avui en dia.
“Indiana Jones: en Busca del Arca Perdida” va ser la cinquena col·laboració entre el director i el compositor, i li va valdre una nova nominació a Williams (aquest cop no recompensada).
Des de llavors, Williams ha composat per a pel·lícules de Spielberg com:...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La cazadora de indiana jones
  • La cazadora de indiana jones
  • Indiana Tellez Jones
  • Mi abuela e Indiana Jones
  • Indiana Jones ResumEn En Inglés
  • la cazadora de indiana jones
  • Resumen La Cazadora de Indiana Jones
  • Resumen Cazadora Indiana Jones

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS