caca

Páginas: 2 (449 palabras) Publicado: 23 de septiembre de 2014
L’ACUPUNTURA
L'acupuntura és una pseudomedicina nascuda a la Xina abans de l'aplicació del mètode científic que proclama ser capaç de curar mitjançant l'aplicació d'agulles en punts estratègicsdel cos pels que passa l'energia.
L’acupuntura es pot utilizar en gairebé totes les patologies però els seus efectes més directes es veuen a les patologies funcionals, és a dir, quan encara no existeixuna lesió orgànica.
Aquesta tècnica consisteix en la inserció de fines agulles a la pell en determinats punts anatòmics del cos anomenats punts d’acupuntura. Segons les teories de la medicinatradicional xinesa, el cos humà té més de 2000 punts d’acupuntura, classificats en 14 grups separats.
L’acupuntura actua d’aquesta manera: les parts del cos on s’introdueixen les agulles són punts on esbusca estimular les àrees del cos que tenen una sensibilitat elèctrica específica. Quan introduim les agulles en aquestes àrees, s’estimulen diversos receptors sensorials que, al mateix temps,produeixen estímuls nerviosos i transmeten impulsos al sistema hipotalàmic-hipofisiari a la base del cervell.
Avui dia, l’acupuntura s’utilitza per moltes patologies, com per exemple: l’estrès, per deixarde fumar, per dolors articulars i musculars, per inflamacions, dolors de les cervicals, el vertígen o les contractures, entre d’altres.
Les bases científiques de l’acupuntura demostren que aquestapromou canvis en les funcions sensitives, motores i autonòmiques, amb resultats terapèutics a nivel visceral, immune i hormonal i de la funció cerebral en general, a través de la neuromodulació. Aquestaés la capacitat que té el sistema nerviós de regular la seva propia activitat i la de tot el cos. L’acupuntura estimula el sistema nerviós central i perifèric perquè alliberi els seus mecanismesmoduladors del dolor i de la reparació a través de l’ alliberació de neurotransmissors.
Considero que l’acupuntura com a técnica no hauria d’utilitzar-se dins un context mèdic. Fins i tot, podria...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Caca
  • Caca
  • Caca
  • caca
  • Caca
  • Caca
  • Caca
  • Caca

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS