CaDena De Favores

Páginas: 5 (1038 palabras) Publicado: 16 de abril de 2012
DRETS HUMANS
DRETS HUMANS

Article 1
Tots el esser humans neixen lliures i iguals en dignitat i en drets. Son dotze de raó i de consciencia, hi han de comportar-se fraternalment els uns amb els alters.

Aricle 2
Tothom te tots els drets i les llibertats procalats e aquesta declaració, sense cap distinció de raça, color, sexe, llengua, relació, opció política o de qualsevol altra mena,origen nacional o socila, fotuna, naixement o altra condició.
A més, no es pot fer cap distinació basada en l’estatuat polític, jurídic o internacional del país o del territori al qual pertanyi una persona, tan si és independent com si està sota administració fiduciària, si no és autònom, o està sota qualsevol altra limitació de sobirania.

Article 3
Tota persona te dret a la vida, a la llibertati a la seva seguretat.

Article 4
Ningú no pot ser sotmès a esclavitud o servitud: l’esclavitud i el tràfic d’esclaus estan prohibits en totes les seves formes.

Article 5
Ningú no pot ser sotmès a tortures ni a penes o tractes cruels, inhumans o degradats.

Article 6
Tota persona te el dret arreu al reconeixement de la seva personalitat jurídica.

Article 7
Totes les persones soniguals devant la llei i tenen dret, sense cap distinció, a la mateixa protecció contra qualsevol discriminació que violi aquesta declaració i contra qualsevol insitacio a una discriminació d’aquest tipus.

Article 8
Tota persona te dret a un recurs efectiu als tribunals nocionals competents que l’empari contra actes que violin els seus drets fonamentals reconeguts per la construcció o per la llei.Article 9
Ningú no pot ser detingut, pres o desterrat arbitriariament.

Article 10
Tota persona te dret, en condicions de plena igualtat, a ser escoltada públicament i amb justícia per un tribunal independent i imparcial, per a la determinació dels seus drets i obligacions o per a l’examen de qualsevol acusació contra

Article 11
1-Tots els acusats d’un delicte tenen el dret que espresumeixi la seva innocència fins que no es provi la seva culpabilitat segons la llei en un judici públic, en que se li hagin assegurat totes les garanties necessàries per a la seva defensa.
2-Ningú no pot ser condemnat per actes o omissions que ens el moment que varen ésser comesos no eren delictius segons el dret nacional o internacional. Tampoc no es pot imposar cap pena superior a l’aplicable enel moment de cometre el delicte.

Article 12
Ningú no pot ser objecte d’intomissins arbritriaries en la seva vida privada, la seva família, el seu domicili o la seva correspondència, ni d’atacs al seu honor i la seva reputació. tothom te dret a la protecció de la llei contra aquestes intromissions o contra aquests atacs.
Article 13
1-Tota persona te dret a circular lliurement i a tirar laseva residencia dins les ronteres de cada estat.
2-Tota persona te dret a sortitr de qualsevol país, fins i tot del propi i de retornar-hi.

Article 14
1-en cas de persecució, totes les persones tenen dret a cercar asil en altres països i a beneficar-se’n.
2-aquest dret no pot ser invocat contra una persecució veritable originada per delictes comuns o per actes oposats als objectius i principisde les Nacions Unides.

Article 15
1-tota persona te dret a una nacionalitat.
2-Ningú no pot ser privat arbitriàriament de la seva nacionalitat, ni del dret de canviar de nacionalitat.

Article 16
1-els homes i les dones, a partir de l’edat núbil, tenen dret, sense cap restricció per motius de raça, nacionalitat o religió, a casar-se i a fundar una família. Han de gaudir de drets igualspel que fa al casament. Durant el matrimoni i en la seva dissolicio.
2-Nomes es pot realitzar el casament amb el lliure i ple consentiment dels futurs esposos.
3-La família es l’element natural i fonamental de la societat i te dret a la protecció de la societat i de l’estat.

Article 17
1-Tota persona te dret a la propietat, individualment i col·lectivament.
2-Ningú no pot ser privat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cadena de favores
  • cadenas de favores
  • cadena de favores
  • Cadena De Favores
  • Cadena de favores
  • Cadena de favores
  • Cadena De Favores
  • Cadena De Favores

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS