Cafe de la Granota

Páginas: 4 (885 palabras) Publicado: 9 de febrero de 2015
Exercicis d’entrenament de les PAU

2. En el fragment següent hi ha constituents (mots o sintagmes) que exerceixen la funció sintàctica de subjecte; altres, la de complement directe, i altres, lade complement indirecte:
«Entre una i trenta línies», li ha dit la veu de vellut que li ha telefonat del suplement dominical del diari i li ha demanat el conte.
Transcriviu íntegrament en elquadern cadascun dels constituents damunt dits, i indiqueu quina funció sintàctica exerceixen.

3. Pareu atenció al fragment següent:
Barcelona significa moltes coses per a Picasso, però estem segursque ell hi vingué ben disposat, sabent que arribava en una urbs moderna, en procés d’expandiment.

Transcriviu TOTES les oracions que figuren en el fragment (podeu fer-ho reescrivint-lesíntegrament o bé indicant clarament on comença i on acaba cadascuna, posant punts suspensius entremig) i especifiqueu de quin tipus o classe sintàctica és cadascuna.

4. Considereu el fragment següent:Picasso visqué tan intensament aquesta alternança que tota la seva vida d’artista oscil·larà entre la creació diürna i la creació nocturna.

Identifiqueu i transcriviu íntegrament en el quadern TOTSels constituents del fragment (mots o sintagmes) que exerceixen la funció sintàctica de subjecte, la de complement directe, la de complement de règim verbal i la de complement de nom.1. Justifiqueu per què a Florenci li va quedar el renom de Sísif de la Ribera. A més, busqueu què vol dir l’expressió un treball de Sísif.

2. Finalment, Jeroni fa la petició, que és elveritable motiu de la carta. Quina és exactament? Comenteu el joc irònic originat pel fet que la petició la faci precisament un agutzil, que està al servei de la llei.

3. Quines circumstàncies es vanafegir a la mort ―involuntària, evidentment― de l’oncle Nicolau perquè l’enterrament hagués de coincidir precisament amb l’hora del partit?


4. La tècnica emprada, ben enginyosa, ens permet...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Cafè De La Granota
  • El Cafè de la Granota
  • Cafe Granota
  • CAFE DE LA GRANOTA
  • cafe de la granota
  • Cafè de la Granota
  • El Cafe De La Granota
  • EL CAFE DE LA GRANOTA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS