cafe de la granota

Páginas: 6 (1442 palabras) Publicado: 12 de marzo de 2014
CAFÈ DE LA GRANOTA
1. «UN BARRIL DE SABÓ MOLL»
7. Totes les circumstàncies aboquen al desenllaç: el barril de sabó moll baixant descontrolat per la costa —evidentment, molt més de pressa que no havia diverses hipòtesis. Digueu per quina us inclineu cadascú de vosaltres i justifiqueu la resposta:
• se li va esmunyir de les mans perquè el sabó moll llisca molt,
• va ser a causa del cansament,• no va ser casualitat que el barril baixés just en el moment que Pere Camps pujava per la costa. Personalment crec que no va ser casualitat que el barril baixes just en el moment que Pere Camps pujava per la costa. Principalment degut a que Camps tenia sotmès a una mena d’esclavitud a Florenci i aquest ho fa com a acte de revàlida.

2. «LA PLAGA DE LA RIBERA»
5. Finalment, Jeroni fa la petició,que és el veritable motiu de la carta. Quina és exactament? Comenteu el joc irònic originat pel fet que la petició la faci precisament un agutzil, que està al servei de la llei. La finalitat principal de la carta és que el pres acabi reclutat a la presó, d’aquesta manera entenem la carta com una petició perquè el pres acabi a la presó.

3. «ABSOLTES I SEPELI DE NICOLAU VILAPLANA»
5. Quinescircumstàncies es van afegir a la mort involuntària, evidentment de l’oncle Nicolau perquè l’enterrament hagués de coincidir precisament amb l’hora del partit?
Que el capellà del poble no pogués estar present el dia de l’enterrament degut a que havia d’anar a resoldre uns afers a Balaguer relacionats amb la seva germana. Per aquest motiu van cridar al capellà substitut i aquest va pactar ambl’afició rival que l’enterrament fos a la mateixa hora del partit. Decisió determinant ja que així el camp de futbol estaria sense l’afició local.

4. «PARAULES DES D’UN OLIVER»
1. Aquest relat està presentat en forma d’un llarg monòleg (el que l’home que hi ha enfilat dalt d’un oliver adreça a Isidre, el propietari del tros) i es construeix al voltant d’una doble sorpresa. Expliqueu els motius per quèl’home que hi ha dalt de l’oliver té un ensurt i quina és la seva preocupació o el seu problema. Després, expliqueu també els motius de la sorpresa d’Isidre i quin és el seu neguit.
Doncs quan va veure a l'Isidre que es disponia a pegar-li amb el pal, ja es pensà que la Basilissa s'havia oblidat de dir-li que aniria a recollir les olives i que l'Isidre havia sigut el seu amic de sempre i que a labatalla de l'Ebre li va salvar unes quantes vegades.

5. «INFORME PROVISIONAL SOBRE LA CORREGUDA D’ELIES» Vist això, digueu què considereu més important a l’hora que el fet hagi quedat fixat a la memòria col•lectiva del poble: la rapidesa de la correguda o el motiu que la va desencadenar.
Concretament el motiu que va desencadenar la correguda d’Elies.

6. «FUTBOL DE RIBERA»
4. Segur que heusentit parlar del «jugador número dotze», en referència al públic, que sempre anima i empeny l’equip de casa. En el cas del partit que estem analitzant, aquest jugador extra va quedar compensat per un àrbitre que afavoria descaradament els forasters. El que ningú no es podia imaginar és que el Segre i l’Ebre es convertirien en dos jugadors més de l’equip local. Expliqueu el protagonisme dels dosrius en el desenllaç del partit i comenteu l’actitud que van adoptar els jugadors visitants i l’actitud dels locals amb els perdedors
Els dos rius degut a les fortes riades inundaren el camp, i els jugadors rivals que eren de seca es quedaren fora de lloc i d’aquesta manera els jugadors locals aprofitaren per endur-se el matx.
7. «SENYORA MORT, CARTA DE MIQUEL GARRIGUES»
1. El conte de JesúsMoncada té, en aquesta ocasió, forma de carta. Tanmateix, l’autor de la carta no sap escriure i s’ha de valer d’una altra persona que faci la tasca de la redacció física:
a) Ompliu el quadre següent:
Pregunta Resposta
Qui es l'autor intel•lectual de la carta? Miquel Dalmau
Qui redacta materialment la carta? Miquel Garrigues
Qui es el destinatari o destinatària de la carta? Senyora mort...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Cafè De La Granota
  • El Cafè de la Granota
  • Cafe Granota
  • CAFE DE LA GRANOTA
  • Cafè de la Granota
  • El Cafe De La Granota
  • EL CAFE DE LA GRANOTA
  • cafe de la granota

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS