El Cafè de la Granota

Páginas: 4 (871 palabras) Publicado: 16 de octubre de 2014
CAPÍTOL 2
Aquest capítol està escrita en forma de carta, on el seu autor és Jeroni Salses i Santapiga (l'agutzil de la vila) i va dirigida al director de la presó de Lleida.
El primer que fa elsenyor Salses és presentar-se, deixant clar que fa molt bé la seva feina per després presentar unes queixes dels altres agutzils. Quan acava amb la seva introducció, presenta el seu problema. Resultaque van enderrocar La Casa de la Vila per construir-ne una de nova, i com que hi havia masses coses, l'alcalde decideix fer un sorteig entre els funcionaris i els regidors. Al senyor Salses, entred'altres coses, li toca un presoner: en Valerià, conegut com 'la Plaga de la Ribera'. En Valerià va ser agafat per robar un tractor, el qual se li va espatllar a la plaça del cafè de la Granota. A la sevadona Elisenda no li va fer cap mena de gràcia que portés a un delinqüent a viure a casa, però en Jeroni la va fer entrar en raó i va permitir que es quedés. Després d'un temps de convivència, es vanfer amics i tot. En Valerià li ajudava molt i també a la seva dona, amb les coses de la casa. Encara que el seu somni des de petit és ser delinqüent, però tot li surt sempre malament. I és per aixòque en Jeroni escriu al cap de la presó: per enviar-lo un temps per si algun dels seus presoners podría ensenyar-li alguna cosa sobre l'ofici de ser delinqüent, una petició no massa comuna queaconseguiría la seva felicitat.

CAPÍTOL 4
El conte comença amb un home que està pujat en un oliver, el qual es troba recollint les olives del camp de l'Isidre i posant-les dins de sacs. Sorprès perl'Isidre, va estar a punt de caure de l'oliver. Com veu que l'han enxampat, s'excusa dient que està recollint les olives per l'Ignasi, ja que com és botiguer, creu que no tindrà temps i les olives es farànmalbé. Fins i tot li ha dit a la seva dona, la Basilissa, que avisés a l'Ignasi que aniria a recollir-les. Però veient la reacció de l'Ignasi, arriba a la conclusió que la Basilissa no li ha dit res...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Cafè De La Granota
  • Cafe Granota
  • CAFE DE LA GRANOTA
  • cafe de la granota
  • Cafè de la Granota
  • El Cafe De La Granota
  • EL CAFE DE LA GRANOTA
  • cafe de la granota

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS