calentamiento

Páginas: 3 (559 palabras) Publicado: 7 de febrero de 2015
Àngel Guimerà és un clàssic de les lletres catalanes, sobretot com a dramaturg, i va ser també un personatge políticament i culturalment molt significat.
Tot i continuar amb la tradició del teatreromàntic, Guimerà renova i modernitza el teatre de la seva època, tant pel que fa als temes que planteja com en l’ús d’una llengua viva, rica i de caire popular, lluny de l’encarcarament lingüístic quees gastava a l’època. I això el va ajudar a connectar no solament amb l’espectador teatral sinó també amb la crítica.
Amb aquesta lectura, com a professor, us enfrontareu possiblement a uns alumnespoc habituats i menys motivats a llegir teatre que qualsevol altre gènere. A més, tot i que la llengua de Guimerà no presenta complexitat lèxica, sí que utilitza la forma verbal del pretèrit perfet iunes estructures poc habituals que a vegades s’han de llegir tres cops per capir-ne el sentit.
La millor manera de llegir teatre, com sovint passa amb la poesia, és fer-ho en veu alta i en grup. Usproposem que organitzeu grups de 4 o 5 alumnes que treballin junts des del començament, no solament per als exercicis, sinó, sobretot, per a la lectura dramatitzada. Després a classe, si teniu una micade temps, podeu repartir diverses escenes per grups, que poden triar ells mateixos i llegir-les en veu alta per torns. Podeu fer una mena de competició de quin grup ho fa millor i fins i tot triar unelenc entre els millors declamadors de cada grup. Després aquests alumnes podrien fer una lectura a classe amb públic extern, com ara altres professors o alumnes d’altres grups.
Quan es parla de Mari cel, els que tenim una certa edat recordem la proposta musical que en va fer Dagoll Dagom. Això us pot jugar a favor de la lectura, encara que l’adaptació que en va fer aquesta companyia s’allunyiforça del text original.
En la fase de “Durant la lectura”, proposem que abans de llegir, els alumnes vegin el tràiler del musical per despertar-los una mica l’interès i, que, finalitzada la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Calentamiento
  • El calentamiento
  • Calentamiento
  • El Calentamiento
  • El calentamiento
  • calentamiento
  • Calentamientos
  • Calentamiento

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS