Camara Frigorifica

Páginas: 10 (2335 palabras) Publicado: 7 de diciembre de 2012
CALOR I FRED INDUSTRIAL

EXERCICI 1 Càlculs bàsics d'un sistema frigorífic

a. Identificar cadascú dels components de l’esquema del sistema frigorífic i descriure breument la seva funció.

-Compressor: correspon a l’element motor de la instal·lació i es l’encarregat de comprimir els vapors des de pressió baixa (1) fins a pressió alta (2) arribant a un nivell de temperatura suficient per aque els vapors puguin cedir la calor del cicle a un agent extern. -Condensador: consisteix en un intercanviador de calor en el que es produeix la condensació dels vapors procedents del compressor (2) mitjançant intercanvi de calor amb un agent extern. -Vàlvula d’expansió: es l’element encarregat de provocar la pèrdua de carrega des de pressió alta (3) fins a pressió baixa (4), de forma que provocaun descens en el nivell tèrmic del fluid. La disminució del nivell tèrmic s’aconsegueix al vaporitzar parcialment el refrigerant líquid procedent del condensador, de forma que a la sortida del dispositiu aquest es troba en forma bifàsica. -Evaporador: consisteix en un intercanviador de calor en el que es produeix la evaporació del refrigerant mitjançant l’absorció de la potència tèrmica procedentde la carrega a refredar. En aquest equip es produeix el canvi de fase (líquid a vapor) del refrigerant líquid procedent del dispositiu de expansió.

b. Explicar el funcionament del sistema frigorífic.

1-Aspiració del compressor / sortida de l’evaporador: si no hi ha sobreescalfament, en aquest cas, el punt de aspiració del compressor es troba a la línia de vapor saturat a la pressiód’evaporació, coincidint amb la sortida de l’evaporador. En cas que hi hagi sobreescalfament, la sortida de l’evaporador es trobarà en la línia de vapor saturat, i la aspiració del compressor a una temperatura i una entalpia major, però en la mateixa línia de pressió de evaporació. 2-Sortida del compressor / entrada al condensador: mitjançant el rendiment isentròpic dels compressors de (Ri=0.80) trobem laentalpia (2) real, on creua amb la línia de pressió del condensador es on trobem la sortida del compressor. 3-Sortida del compressor / entrada a la vàlvula d’expansió: si no hi ha subrefredament, en aquest cas, la sortida del compressor es troba en la línia de líquid saturat coincidint amb l’entrada a la vàlvula d’expansió. En cas que hi hagi subrefredament, la sortida del compressor es trobarà ala línia de líquid saturat i la entrada a la vàlvula d’expansió es trobarà a menys temperatura i entalpia menor, però en la mateixa línia de pressió de condensació. 4-Sortida de la vàlvula d’expansió / entrada a l’evaporador: la vàlvula d’expansió provoca una pèrdua de carrega des de pressió alta fins a pressió baixa seguint una línia isentàlpica, per lo que aquest punt queda determinat pel llocon es creuen la línia isentàlpica que pasa pel punt (3) i la línia isòbara de la pressió d’evaporació.

c. Considerar com a refrigerant el R-507. d. Dibuixar el cicle frigorífic de cadascuna de les cambres sobre el corresponent diagrama de Mollier (P-h) per les condicions de funcionament de l’estiu i tenint en compte que la temperatura de condensació ha de ser 10 ºC superior a l’ambient i quela dels evaporadors ha d’estar 6 ºC per sota de la temperatura de la cambra. Per altra banda considerar que hi ha un sobreescalfament útil de 11 ºC en l’evaporador de la cambra 2, un subrefredament de 5 ºC en el condensador i un rendiment isentròpic dels compressors de 0.80. A la cambra 1, el vapor surt saturat de l’evaporador.

(A continuació Diagrama de Cambra 1 i Diagrama de Cambra 2 al’ESTIU, RESPECTIVAMENT)

30,00

DTU, Department of Energy Engineering s in [kJ/(kg K)]. v in [m^3/kg]. T in [ºC] M.J. Skovrup & H.J.H Knudsen. 12-10-30

60

R507 Ref :Allied Signal, Genetron AZ 50
50

0,0

040

5 0,00

0

60 0,00

0 0,007

60 50

0,0080 0,0090 0,010

20,00
30

0 v=

20 ,00

40

30

20

0 v=

,0 0

60

20
0,030
1,65

Pressure [Bar]...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cámaras Frigoríficas
  • Cámara Frigorífica.
  • camara frigorifica
  • Cámara frigorífica
  • Camara frigorifica
  • Camaras frigorificas
  • Camaras frigorificas
  • Camaras frigorificas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS