Cambria

Páginas: 3 (676 palabras) Publicado: 8 de enero de 2012
http://1.bp.blogspot.com/_CwLRzmSS-VY/S8QzR6jfozI/AAAAAAAAACI/RT6lJPCekJQ/s200/trilobites.jpgCAMBRIÀ-El Cambrià és un període geològic que va començar fa 544 milions d'anys i va acabar fa 505 milionsd’anys.
Els ecosistemes aquàtics van ser poblats per nombroses espècies de gairebé tots els grups d’invertebrats. El Cambrià és el període més antic en que es troba nombrosos organismesmulticel·lulars grans i distinctivament fossilitzables, que són més complexos que les esponges o els medusoïdeus. Van aparèixer els primers animals amb closca i els primers crustacis i coralls. Als oceans vanaparèixer els trilobitis

ORDOVICIÀ-El període Ordovicià és el segon dels sis períodes del Paleozoic. Va començar fa 505 milions d'anys i va acabar fa 440 milions d'anys.
En l’Ordovicià va tenir lloc unesdeveniment important: el pas de les algues al medi terrestre. Els mars continuaven dominats per els trilobitis. Durant aquest període va aparàixer els primers peixos.

SILURIÀ-El Silurià és unperíode geològic que pertany al Paleozoic i que s'estén des del final del període Ordovicià, fa uns 440 milions d'anys, fins al principi del període Devonià, fa uns 410 milions d'anys. Es creu que enaquest període l’oxigen atmosfèric va augmentar i l’atmosfera era semblant a l’actual.
Aleshores ja van poder desenvolupar-se les primeres plantes vasculars (falgueres). Aparició dels primers insectesterrestres. Els mars eren similars al període anterior.L’aparició dels amfibis constitueix un dels fets destacats del Silurià.

Devonià ( 410-360 Ma)http://2.bp.blogspot.com/_CwLRzmSS-VY/S8QyOFyXXBI/AAAAAAAAABw/P8pbnOLcMVk/s320/275px-Devonianscene.jpgDel Paleozoic. Només hi havia dues masses de terra importants: Lauràsia ( Amèrica del Nord, Europa i gairebé tota l'Àsia ) i Gondwana ( Amèricadel Sud, Àfrica, Índia i Antàrtida). Grans zones de Lauràsia i algunes de Gondwana, estaven cobertes per mars de poca profunditat. Durant aquest període la Lauràsia i la Gondwana es van anar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • cambrià
  • Mio cid cambria secum
  • Arnolfo Di Cambrio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS