Campanya "Compra, Xuta i Guanya"

Páginas: 2 (416 palabras) Publicado: 5 de abril de 2012
© jCoromina - Redacció

Facultat d'Empresa i Comunicació Periodisme

Taller de Redacció de Premsa I. Curs 2011-2012, 2n semestre L’oralitat i l’escriptura. Exercici La Riera
 Llegiu les afirmacions1 i 2, discutiu-les, valoreu-les com a certes o falses i justifiqueu cada resposta.  Contesteu les preguntes 3 i 4. Justifiqueu les respostes. 1. Els diàlegs de La Riera, la telenovel·la dels migdiesde TV3, són un tipus de text oral, col·loquial i espontani. 2. Dels dos textos següents, el text b és millor, està més ben escrit, és més precís, específic, i permet una comunicació entre emissor ireceptor més bona.
a): "Ja ho sé, cony, que molts se la claven perquè condueixen beguts. Ja ho sé! Però també n'hi han molts que no han mamat i també se la foten. I per culpa de les carreteres, nano!"b): "És evident que nombrosos accidents de trànsit es deuen al fet que alguns conductors condueixen en estat d'embriaguesa. Hi ha, però, altres accidents atribuïbles a la xarxa de carreteres."

3.Decidiu quin dels dos textos següents és preferible per presentar com a notícia en un mitjà oral, ràdio o televisió. Justifiqueu la resposta.
a) "Amb l'objectiu immediat de fer remuntar electoralment elPartit Comunista Italià en les pròximes eleccions europees, després de quatre anys de constant davallada a favor dels socialistes, Occhetto ha fet una crida a la col·laboració amb els moviments deprogrés i amb els partits d'esquerra democràtica, socialistes i socialdemòcrates." b) "El secretari general del Partit Comunista Italià diu que vol treballar amb els que fins ara eren els seus rivalspolítics. Occhetto ha fet una crida a la col·laboració dels moviments i partits socialistes, progressistes i socialdemòcrates per a aconseguir més suport popular a les eleccions europees. D'aquestamanera, el Partit Comunista Italià vol evitar que els socialistes li continuïn prenent vots, com ha passat en els darrers quatre anys."

4. Completeu la informació que es desprèn dels fragments de diàleg...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • compra i suministro
  • Comparació entre l'energia que compro i la d'una altra empresa
  • Campanya esport i recreació: escola de volei
  • Presentaci N De Compras I
  • Bases Campanya Política
  • Compras
  • Compras
  • compras

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS