Cançó d'un doble amor - Josep Carner

Páginas: 2 (372 palabras) Publicado: 9 de noviembre de 2014
Cançó d’un doble amor
Ens trobem davant d’un poema de Josep Carner. El poema es situa a la seva etapa noucentista, està inclòs al llibre Verger de les galenies publicat l’any 1911.
El llibreVerger de les galenies es troba a l’etapa noucentista però amb una alternació d’un nou corrent, ‘’la cançó’’ que busca un aire popular i oferir els fets d’una manera ingènua.
El poema tracta de lapossibilitat d’enamorar-se de dues dones a l’hora. Josep carner parla del plaer de l’amor de dues dones i de la impossibilitat de escollir entre elles ja que vol a les dues.
A la primera estrofa ens diuque esta enamorat de l’amiga blanca i l’amiga bruna, a la segona estrofa ens diu que les estima a les dues a la vegada, a la tercera estrofa, repeteix que les estima a les dues, a la quarta estrofa diuque es sent bé ja que està envoltat de les dues noies que estima, a la 5 estrofa es repeteix el mateix, a la sisena estrofa parla de l’atracció sexual que sent quan toca a alguna de les dues, i lasetena estrofa, també es repeteix com a la tercera i la cinquena estrofa.
Cançó d’un doble amor està compost per 7 estrofes les qual la primera, la tercera, la cinquena i la setena, son tornades, es adir, es repeteixen.
Aquest és un poema líric d’art menor, que alterna versos octosíl·labs i tetrasíl·labs, també combina versos masculins i femenins.
Els seus versos son divertits, es a dir, no soncultes, encara que fa culte a la dona.
Encara que Carner sigui conservador es permet la recerca de plaer en aquest poema i la llibertat de l’amor, l’amor innocent.
Aquest poema no deixa de banda elsideals noucentistes i presenta el Jo poètic i el joc de l’amor ja que presenta l’amor com pura diversió.
Finalment podem dir que, Cançó d’un doble amor, tal com diu el títol, és un poema líricsituat a l’alternança entre poema i cançó. Josep Carner parla de l’amor com un joc de diversió i ens diu que està enamorat de dues noies de les quals no pot escollir cap, ja que, el que no té una el té...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Canço de doble amor (Carner)
  • Josep Carner Amor
  • Josep CArner
  • Josep Carner
  • Josep Carner
  • Josep Carner
  • Josep carner
  • josep carner

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS