Canvis socials espanya anys 60

Páginas: 4 (778 palabras) Publicado: 13 de marzo de 2012
EL CANVI SOCIAL A ESPANYA EN ELS 60-70

Entrevista als nostres avis i àvies

Aquesta entrevista no l’he pogut fer als meus avis o a cap familiar meu, ja que tota la meva família ha viscut aEquador i ningú ha viscut ni la dictadura franquista ni la transició democràtica espanyola.

Llavors he fet l’entrevista als avis d’un company de futbol.

Abans de l’entrevista cal mencionar l’evoluciósocial a Espanya des de els anys 60 i 70, que van dur a terme: l’evolució de la igualtat entre les dones i homes, l’evolució del consumisme, l’èxode rural, l’augment de les prestacions de laSeguretat Social i pensions de jubilació... Tot això va dur a terme una mentalitat més democràtica.

Ara respondre les preguntes que s’havien de fer dels diferents punts.

·La igualtat entre homes idones.

El paper de la dona en la societat era la de cuidar de la família i de la casa, mentres els homes eren els encarregats de treballar, era ben be igual en el cas dels nens. Una noia es tenia queencarregar de ajudar a la seva mare a les tasques domèstiques, a cuidar dels seus germans petits... I algunes noies, depenent de les famílies, anaven a escola i seguien els estudis, però lo normal eraque vaguin a escola i després deixar els estudis i quedar-se en casa amb la seva mare. Mentres que els nois anaven a escola, estudiaven i depenent de la família seguien estudiant o s’anaven a treballaramb son pare.

Les dones depenien econòmicament dels homes i feien el que ells els manaven, ja que elles no podien treballar i no tenien cap dret.

Fins el 1976 les dones requerien unaautorització marital del seu espòs per poder exercir alguns drets laborals com poder realitzar operacions bancàries, treballar, disposar de bens propis...

Amb això van sorgir moviments feministes quedemanaven els drets a les dones de poder votar, poder treure el carnet de cotxe i de moto.

Les relacions entre homes i dones era un poc complicada, ja que estava mal vist per part de les dones anar amb...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Quina Era La Situaci De Les Dones A Espanya Als Anys 50 I 60
  • Immigració Als Anys 60
  • canvis socials
  • A Partir Dels Anys 60
  • La Dictadura Dels Anys 60 10
  • 2. La immigració dels anys 60:
  • Canvis Econòmics I Socials Al Segle Xix
  • Espany

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS