cartell

Páginas: 2 (370 palabras) Publicado: 2 de junio de 2014
En aquesta imatge se’ns presenta un cartell propagandístic publicat l’any 1930 a la unió de les repúbliques socialistes soviètiques (URSS). El que més destaca al visualitzar per primer cop son elscolors, blanc, negre i vermell, i la gran representació de dos personatges, una bandera i les industries.
En aquests cartell la escena que volen mostrar es la successió de Lenin a Stalin; per això esdestaquen varies imatges. Una d’elles es la gran bandera obrerista situada a dalt de tot del cartell, a la part de la dreta. A la dreta està Lenin, situat a dalt de tota la imatge simbolitzant la sevapresencia, ja que en aquest any ell ja era mort. Lenin esta com senyalant la bandera obrera. Al centre del cartell hi ha una industria obrera, i just a sota hi ha una gran imatge de Stalin. Al peu delcartell hi ha il•lustrat una manifestació obrera amb grans pancartes on declaren que Stalin sigui el nou poder de l’URSS. Com ja hem nombrat abans els dos personatges que surten al cartell son Stalini Lenin que son els dos grans representants del Partit Comunista de la Unió Soviètica (PCUS).
Un cop Lenin va morir, l’any 1924, Stalin es va disputar la successió de Lenin amb Trotski. Després detres anys de la mort de Lenin va acabar el gran debat i Stalin va aconseguir el poder i va imposar la primícia absoluta de la ideologia comunista dintre de l’Estat i el Partit Comunista es vaconvertir en un ens monolític, és a dir, no permetia debat. D’aquesta forma Stalin va convertir a l’URSS en una dictadura. Aquest cartell soviètic de l’any 1934 vol mostrar un vincle de continuïtat entreLenin i Stalin, ja que Stalin volia demostrar que estava seguint els ideals de Lenin.
El cartell del XVII Congrés del PCUS té una gran expressivitat on deixa ben clar el missatge que vol transmetre.“Tot segueix igual”, segurament seria el títol que li posaria al cartell perquè crec que el que més clar vol deixar es que la figura de Lenin esta sobre de Stalin, com dient que Stalin segueix les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • cartell
  • Memòries d'un cartellista del 36
  • cartell guerra
  • cartell espai laboral

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS