Casa de colonies

Páginas: 4 (936 palabras) Publicado: 17 de octubre de 2010
L’educador es la persona que impulsa l’educació dels demés, que exerceix influencia en uns altres per formar-los. Com factors que intervienen en el proces poden ser:

- Les sevescaracteristiques personals i professionals.
- La seva actitud envers l’infant, a les diferents arees o
aspectes del desenvolupament que ha de treballar i en el
seu propi proces d’educar.

L’educador oprofesor, dins del grup escolar, te diferents formes d’exercir autoritat amb consequencies diferents per al grup:

- lider autocràtic: és qui pren totes les decisions i imposa sempre el seu criteri imai no dóna explicacions dels seus actes.
El grup així dirigit cau en l'apatia i irresponsabilitat, i els seus membres perden l'espiritu d'independència i creativitat. En conseqüència, s'acumulaen ells hostilitat i descontent que poden esclatar en qualsevol moment.
- Lider paternalista: el fons de la seva actitud respecte al grup es igual al del lider autocràtic o autoritari, peròvarien les formes. El lider paternalista es amable, cordial, deixa opinar i discutir les decisions, encara que sempre acaba imposant les seves propies. Segurament es tracta del tipus de lideratge mésabundant a l’ensenyança.
Els membres del grup segueixen sense evolucionar perque no poden mai afrontar la responsabilitat que entranya pendre decisions. L’immaduressa genera paternalisme iviceversa.
- Lider passiu: deixa total llibertat al grup per actuar com agradi, abandonant el exercici de l’autoritat. En realitat, es desentén de les seves tasques de direccio més per comoditatpersonal que per convenciment de la seva fi.
El grup així abandonat, treient casos excepcionals, no aconseguiex la seva estructuració, es perd en discusions inutils sense ordre. La productivitat esressent i els comportaments agresius apareixen amb frequencia.
- Lider democràtic: participa activamente en la vida del grup, confiant en la capacitat del mateix per pendre i ejecutar decisions....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Colonia
  • La colonia
  • Colonias
  • la colonia
  • colonias
  • COLONIA
  • la colonia
  • colonia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS