Casa Mil

Páginas: 4 (968 palabras) Publicado: 13 de mayo de 2015
Casa Milà



Edifici: Casa Milà
Autor: Antoni Gaudí, Josep Maria Jujol
Cronologia: construït entre els anys 1906 i 1910
Tipologia:
Materials: Ferro, pedra
Estil: Modernisme
Localització: Batcelona,Espanya
Dimencions:  té 1.323 m² construïts per planta en un solar de 1.620 m².
Sistema contructiu:




La Casa Milà que també es coneix com la pedrera es una arquitectura modernista. Va ser unencàrrec de l’empresari Pere Milà i Camps i de la seva dona Roser Segimon. El 2 de febrer de 1906 es va presentar el permís d'obres signat per Gaudí.
Es troba a una cantonada de l'Eixample barceloní, enl'encreuament del Passeig de Gràcia amb el carrer Provança. Posseeix un total de cinc plantes, més un traster diàfan realitzat íntegrament amb arcs *catenarios i el terrat, així com dos grans patisinteriors i diversos més petits. Des de fora es veuen els balcons de ferro de forja que son molt expressius, elaborats en els tallers dels germans Badía, no impedeixen tenir un bona visibilitat del’exterior per la diferencia d’alçada en respecte a les habitacions, les seves formes son ondulades i molt naturals (vegetals i marins) que donen molta importtancia als elements visuals, la llum, el so i lesseves línies semblen onades. És una arquitectura molt complexa. La porta principal, de cristalls irregulars, és d'acer de forja i les obertures majors estan en la part d'a dalt, al seu interior l’escalaprincipal te forma de serp.
El seu sostre és una estructura metàl·lica que recorda els sistemes de sustentació dels sostres de les criptes gòtiques, amb una gran clau de volta central. El terrat estàconstruït sobre una golfa formada amb arcs parabòlics de diferents altures, i això es tradueix en petites terrasses unides per escales. D'aquesta manera, en constar de superfícies petites, s'evita quees produeixin esquerdes en el terrat. Al terrat es pot accedir per vuit lluernes d'interior troncocònic i escala de caragol. Les volades de la façana responen a la necessitat de crear ombres per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Casa Milà
  • Casa milá
  • Miles de casos
  • La Casa Mila
  • Historia del Arte
  • comentari Casa milà
  • Casa Mila Final
  • Hist. arte. casa milà

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS