caste esquema

Páginas: 6 (1345 palabras) Publicado: 1 de junio de 2015


DOSSIER DE NOTÍCIES




Autor: Carles Serrano Expósito

Professor de la matèria: Joan Carles Gil























1




Dades tècniques

Títol: La construcción ha tocado suelo y volverá al crecimiento en 2015


Títol suggerit: El mercat de la construcció torna a crèixer

Font d’informació:http://www.eleconomista.es/empresas-finanzas/noticias/6482053/02/15/Economia-dice-que-la-construccion-ha-tocado-suelo-y-que-volvera-a-generar-crecimiento-en-2015.html#.Kku8spVhjD8EJDL

Tipus d’article: Noticia


Comentari

Tema: El secretari de estat de Economia Íñigo Fernández de Mesa ha anunciat que el sector de la construcció va deixar de enfonsar-se a 2014, i els dos últims trimestres les inversions va registrar dos augments i preveu que aquest any millorarà considerablement. Haexplicat que va haber un moment als últims mesos de 2014 que les vivendes i les obres civils estaven en un punt d'inflexió. També ens comenta que aquests dos últims trimestres de 2014 va crèixer un 2 per cent. Ens asegura que a 2015, els motors d'aquest sector es reactivaran a la zona europea i a la propia demanda interna espanyola. Íñigo Fernández de Mesa ens asegura que aquesta noticia ens ajudarà acreixer, ja que aquest consum es un element important per el PIB.

El secretari ens adverteix de que alguna reforma política de Podemos podria cambiar drasticament el recuperament d'aquest sector. Ens afirma que totes les reformes polítiques que s'han fet estan sorgint efecte.

Personalment trobo que aquesta noticia no està feta amb total sinceritat, ja que estem economicament en una situaciódelicada, i que al final ha volgut criticar indirectament un partit polític que el té com a competència.







2




Dades tècniques

Títol: España ahorra 2.926 millones en su factura energética


Títol suggerit: Espanya s'ha estalviat cuasi 3 mil milions d'Euros en energia.

Font d’informació: http://www.elmundo.es/economia/2015/02/19/54e4f7d822601d37438b457b.htmll

Tipus d’article: NoticiaComentari

Tema: El fet de que el preu del barril de petroli hagi baixat a aliviat a milions de espanyols, Espanya va estalviar prop d'un 7% en energia en 2014. Aquest estalvi es va producir contant que les importacions de gas i petroli hagin incrementat.
Es va estalviar majoritariament a la segona part de l'any amb l'abaratiment de aproximadament a la meitat del preu. També ens explica que com aconseqüència el dèficit comercial es va disparar més d'un 50%. Tenint en compte aquesta reducció del dèficit energetic, a Espanya el gas i petroli segueixen sent un dels productes mes importats. Encara que sabem que Espanya no fabrica hidro-carburs, seguim venent carburants refinats ja que tenim varies regasificadores. Les exportacions de gas i petroli van augmentar un 7%.

En aquesta noticia enscomenten també que el derrumbament de la economia venezolana ha influit molt directament sobre les nostres exportacions. Finalment ens comenten que Espanya darrere de Alemanya es el primer pais en creixement d'exportacions.

Personalment, em sembla que aquesta noticia es una bona noticia, ja que s'ha vist que Espanya ha estalviat una quantitat molt gran de diners, apart, també ens comenta queEspanya es una gran exportadora de dos productes mol sol·licitats com son el gas i el petroli, millorant així l'economia espanyola.






3




Dades tècniques

Títol: ¿Desinvertir en petróleo?

Títol suggerit: Val la pena la inversió en el petroli?

Font d’informació: http://www.elmundo.es/economia/2015/02/15/54dcf0e6ca474119388b4570.html

Tipus d’article: Noticia


Comentari

Tema: A lasemana internacional del petroli, a la desembocadura del riu Tàmesis, van anar més de dos mil persones transmitint el missatge de un canvi, un canvi de us de les energies. Inclòs Standard-Oil, una petrolera americana, ha decidit retirar-se dels combustibles fosils i pasar-se a l'energia renovable. Més de 800 inversors s'han sumat per desviar més de 50000 milions de dolars de energies brutes a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Castas
  • caste
  • castas
  • castas
  • Caste
  • Caste
  • Castas
  • caste

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS