Caste

Páginas: 3 (662 palabras) Publicado: 12 de diciembre de 2012
ÍNDEX



INTRODUCCIÓ.. ..................................................2

ANÀLISI ICONOGRAFIC.... .............................................2-3

ANÀLISI ICONOLÒGIC............................................3

ANÀLISI HISTORIOGRÀFIC .......4

CONCLUSIÓ ....5













INTRODUCCIÓ
L’obra de la qual us parlaré és El Crit, la qual va ser pintada per Edvard Munch,data del 1893 i actualment es troba al Nasjonalgalleriet (Oslo).

ANÀLISI ICONOGRÀFIC
És un oli sobre llenç (o tela), dominen les línies corbes (les del paisatge del fons) i diagonals (la barana iel terra), on destaquen els colors en dues gammes: fred, blaus, liles... i càlids, vermells, groc, taronges..., és a dir es complementen entre colors primaris i secundaris. En quant a la pinzellada esmolt lliure, solta amb figures amb poc tractat perquè així pretenia millor per expressar el que ell volia, amb una pinzellada ampla, amb rapidesa. Pel que fa a la composició, el quadre crea unaimaginació pròpia, hi ha perspectiva intuïtiva amb unes línies que simulen profunditat, etc. Pel que fa a la llum es heterogènia que cera unes zones clares i fosques però sense clarobscur, pel que fa altemps copsa un instant, el del crit del personatge; pel que fa al ritme, hi ha molt dinamisme. I pel que fa al fons és neutre (té paisatge). Podem observar un paisatge realitzar a base de grans líniesondulants vermelles i grogues i un paisatge en el qual podem veure muntanyes, el mar i un fiord. En el primer pla tenim un personatge angoixat i dos personatges indiferents al final del pont.
Pel quefa a la iconografia, es pot veure com una figura humana, situada en el centre, es tapa les oïdes en un gest desesperat d'angoixa. El seu rostre, que recorda a una calavera, i el seu cos, estancompletament deformats, com també ho està l'espai que l’envolta. Però aquesta figura no està sola: una mica més enrere hi ha dues persones de negre, anònimes, que intensifiquen la inquietud de l'escena....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • caste
  • castas
  • castas
  • Caste
  • Caste
  • Castas
  • caste
  • Las castas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS