Castellano

Páginas: 11 (2738 palabras) Publicado: 25 de enero de 2013
INTRO(QUIÑO)

INTRO
Sabem que diverses radiacions provinents del Sol poden traspassar inclòs la nostra roba.
Així que una bona manera de protegir-nos d’elles són les cremes solars.
Per tant volíem saber si aquesta barrera contra la radiació és realment fiable.

L’objectiu del nostre treball és demostrar que les cremes solars que es venen al mercat fan la seva funció, que realmentprotegeixen.
És a dir, volem provar l’efecte protector de les anomenades “cremes solars”.

En el nostre experiment ens hem centrat en el protector solar ISDIN ULTRA 90, degut a que era bastant dens, estudiant el seu efecte sobre la Drosophila melanogaster irradiada amb raigs UVA.
Per valorar l’efecte de la crema protectora ens hem fixat en el nivell de supervivència dels descendents i elnombre i varietat de mutants detectables.

Per realitzar la nostra recerca vam haver d’informar-nos sobre la Drosòfila, les tècniques de treball amb aquesta i reunir tota la informació possible sobre radiacions UV i protectors solars.
El nostre treball consta d’una part teòrica i una part pràctica, però només exposarem la nostra recerca experimental.

Per això presentem primer diverses dadessobre la D. Melanogaster que aclarirán el nostre treball experimental.

Característiques principals

* Hem utilitzat la D. Melanogaster en el nostre treball pel fet que tenen un breu cicle de vida que va dels 15 als 21 dies, que depèn sobretot de la temperatura, és un animal petit (de 2 a 4 mm), produeix un elevat nombre de descendents i és fàcil de criar al laboratori
* La mosca de lafruita, a 29 °C, aconsegueix viure 30 dies; i d'ou a adult triga 7 dies.
* La Drosòfila és un animal petit (de 2 a 3 mm). El seu cicle vital és curt (10 - 11 dies a 25 º C de temperatura).
Produeix un elevat nombre de descendents per parella. És fàcil de criar al laboratori, on es manté en flascons de vidre alimentada amb un senzill medi de cultiu compost per llevat, sucre..
La metamorfoside les larves es dóna sobre els 12 dies després d’haver nascut, i el període de vida de l'adult va dels 15 als 21 dies. Una etapa en la qual es determinen les identitats de les parts de l'embrió: es defineixen regions de les quals deriven parts concretes del cos.
Els cultius de Drosòfila han de conservar-se en un lloc on la temperatura no baixi de 20°C ni sigui molt major de 25°C. L'exposiciócontínua dels cultius a temperatures superiors a 30°C, pot causar esterilitat o mort de les mosques; a temperatures baixes, la viabilitat es redueix i el cicle de vida s'allarga notablement. Per exemple, solament l'estat larvari a 10°C requereix al voltant de 57 dies i a 15°C, 28 dies.

DIFERENCIES SEXUALS

Fase d'imago
O també anomenada fase adulta, és l'últim estadi del desenvolupament d'uninsecte.
Les diferències entre mascles i femelles adults són diverses:
· La pigmentació de l'abdomen (cara dorsal) és contínua en el mascle (una taca fosca que s'estén sobre els últims segments abdominals) ,formant una mena d'anells, 5 en total, i discontínua en la femella ( formada , en aquest cas, per 7 anells foscos que alternen amb bandes clares).
· L'extrem de l'abdomen dels mascles ésarrodonit mentre que el de la femella acaba en punta, i a més a més a la femella se li acabarà notant l'abdomen abultat per la presència dels ous, això es podrà veure a cop d'ull.
· El mascle poseeix pintes sexuals al primer parell de potes, una mena de pèls, que serveixen per adherir-se a la femella durant l'aparellament
· La mida de les drosòfiles femelles és més gran que la dels mascles.Definició del problema
L’objectiu del nostre treball és esbrinar si les cremes solars realment protegeixen de les radiacions UVA. Per intentar demostrar l’efecte protector de les cremes solars ens centrarem en un protector solar concret.
Influeix l’aplicació d’un protector solar en l’aparició de mutants i en la supervivencia de les mosques de l’espècie Drosophila Melanogaster?

Hipòtesi...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Castellano
  • Castellano
  • Castellano
  • Castellano
  • Castellano
  • Castellano
  • Castellano
  • Castellano

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS